22.1 C
Gandia
Divendres, 31 març, 2023

Dos-cens voluntaris atenen al voltant de quatre-centes persones sense llar al centre de Caritas de Gandia

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha agraït la labor realitzada pels 200 voluntaris amb els quals compta Caritas de Gandia per a desenvolupar la seua obra social. 
Moragues s’ha pronunciat en aquests termes després de visitar el centre integral a persones sense llar Sant Francesc de Borja, pertanyent a Caritas Interparroquial de Gandia. Aquesta institució atén a persones sense llar de la comarca de la Safor que accedeixen per iniciativa pròpia o derivats d’altres institucions.
El delegat ha destacat que el centre és “tot un exemple, un referent en la comarca, doncs totes les persones que no disposen de llar, poden sentir que finalment han trobat la seua casa de forma temporal, al mateix temps que inicien un llarg camí personal en el qual no estan sols”.
El centre integral a persones sense llar Sant Francesc de Borja, inaugurat en 2012, va atendre el passat any a 324 persones de les quals 307 van ser homes i 17 dones. A més, va acollir de manera provisional a altres 78 persones mitjançant un pla d’atenció personalitzat i va acompanyar a altres 58.
El perfil dels beneficiaris sol ser homes majors de 50 anys en situació de pobresa severa i sense cap tipus de xarxes socials. A aquest perfil majoritari se sumen en els últims anys homes joves menors de 30 anys, immigrants i famílies monoparentals.

Articles relacionats