14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Rumb a Ucraïna: Expedició solidària de Bombers Pel Món i Bombers Forestals

Una expedició solidària organitzada per Bombers Pel Món i Bombers Forestals, integrada per sis vehicles carregats amb materials de primera necessitat, material mèdic i quirúrgic -que es repartirà en diversos centres sanitaris- i equipament destinat als bombers del departament 14 de la ciutat de Kíev, ha partit ahir al migdia des del Parc Central de Bombers de València. El seu destí és la ciutat polonesa de Przemyśl, situada a 14 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna.

Ucrania. 1

Allí els esperen 24 persones refugiades -entre adultes i menors-, que seran traslladats fins al nostre país. D’elles, 20 seran acollides en el municipi zamorà de Villaralbo, en una acció coordinada al costat de l’ONG Bombers Acció Nord, i quatre es traslladaran a Torrent.

El grup que s’està desplaçant fins a la frontera de Polònia amb Ucraïna està integrat per set voluntaris de l’ONG Bombers Pel Món, cinc de Bombers Forestals i dues infermeres de l’Hospital La Fe. Es traslladen en sis vehicles -tres cedits pel Servei de Bombers de l’Ajuntament de València i tres de particulars-.

Aquesta expedició solidària s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de la Prefectura de Bombers de l’Ajuntament de València i a
diverses entitats i organitzacions, públiques i privades, com l’Ajuntament d’Alberic; la Federació d’Associacions de Pares i Mares
d’Alumnes de la Província de València (FAMPA); Bombers Voluntaris de Cofrents; Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de València; l’Hospital Imed de València; la Protectora d’Animals de Xest; les empreses Sumedex i Alival Formació, i la Falla Cadis Dénia.

La data de retorn està previst per a dilluns 4 d’abril.

Articles relacionats