19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Ròtova reprén el programa educatiu 50/50 d’estalvi energètic a l’aulari del municipi

 

Ròtova reprén el projecte educatiu 50/50 a l’aulari del municipi. Programa 50/50, englobat dins l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, per tal de reduir el consum, la factura energètica i les emissions del centre, a més de potenciar la participació de la comunitat educativa mitjançant sessions formatives pràctiques que fomenten l’eficiència energètica i l’ús responsable d’aigua.

Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Ròtova compta amb una subvenció per part de Diputació de 4.985,20 €. L’alumnat crearà un equip energètic que s’encarregarà de diagnosticar el consum energètic i d’aigua de l’escola, elaborar un pla d’estalvi i fer el seguiment de les mesures establides i l’evolució dels resultats obtinguts.

Dels beneficis calculats, es revertirà al centre escolar el 50% de l’estalvi econòmic que es genere en la factura energètica durant el curs escolar 2021/22 i invertirà l’altre 50% en accions d’eficiència energètica en l’escola, cosa que generarà nous estalvis en anys posteriors. Del treball en el projecte de l’edició passada, l’estalvi calculat total ha estat de 1.099,50 €. La decisió sobre la destinació dels diners estalviats recaurà a l’equip energètic del col·legi.

549,74 € aniran destinats a inversió en mesures d’eficiència a l’escola. I una quantitat igual, per al premi que esculla l’alumnat a través de la decisió de l’equip energètic.

Articles relacionats