18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

La Cursa de la Dona Vicky Foods lliura els diners recaptats per a la investigació en esclerosi múltiple

• Representants del CA Safor Teika, organitzadors de la carrera, van aportar el donatiu de la passada edició a l’estudi que lidera el doctor Bonaventura Casanova.

• Es fa pública la data de la pròxima carrera, que serà el 23 d’abril de 2023.

El president del CA Safor Teika, Vicent Boscà, i la gerent de l’entitat, Lidia Belada, acompanyats per la responsable de Comunicació Interna de Vicky Foods, Marta Bertomeu, van entregar aquest dijous a València la recaptació del projecte solidari al qual va donar suport a la tretze edició de la Cursa de la Dona Vicky Foods, celebrada el passat 1 de maig.

Aquesta quantitat, que ascendeix a 5.355 euros, aportats per les participants, ajudarà a la investigació sobre esclerosi múltiple que desenvolupa la Unitat de Neuroimmunologia de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe. Va rebre el xec en el seu nom el doctor Bonaventura Casanova, acompanyat per les investigadores de l’equip Raquel GasqueJéssica Castillo, Laura Cubas i Sara Carratalà. El doctor Casanova va agrair la visita i la donació.

Es tracta de la mateixa causa que ja estava prevista fa dos anys, en 2020, quan la carrera es va haver d’ajornar per la pandèmia. Es va triar precisament aquesta perquè l’esclerosi múltiple, una malaltia crònica i autoimmune del sistema nerviós central, té major prevalença en dones.

L’objectiu d’aquest estudi és identificar biomarcadors en el pacient per a millorar el diagnòstic i determinar la seua evolució. Per desgràcia, no existeix una prova mèdica específica per a diagnosticar-la. Per això és important identificar substàncies en la sang o en altres fluids que permeten saber què està ocorrent en el sistema nerviós central o com evolucionarà la malaltia. Conéixer aquests biomarcadors ajuda a previndre la discapacitat a llarg termini, augmenta l’eficàcia de la teràpia i disminueix els efectes secundaris del tractament, millorant, en definitiva, la qualitat de vida dels pacients.

A aquesta recaptació també s’ha sumat una altra quantitat, l’obtinguda per la venda de taps de plàstic recollits en una altra iniciativa, que impulsaven la Cursa i FCC Medi Ambient, aquesta última empresa dins del seu projecte de “Compromís amb la Comunitat”. En diversos edificis públics de Gandia es van instal·lar papereres per a recollir aquests taps, que després es van vendre a un reciclador autoritzat per a incorporar-lo a l’ajuda.

Data de la Cursa 2023

D’altra banda, també es va revelar la data per a la pròxima edició d’aquesta veterana carrera que fomenta l’esport femení: serà el diumenge, 23 d’abril de 2023.

Articles relacionats