26.6 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Ròtova organitza “Les Dones Científiques” un esdeveniment per anar i jugar amb elles

– El municipi acull els joves talents per a celebrar l’11 de febrer.

Ròtova es suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència presentant un esdeveniment amb el paper de la dona a la ciència com a tema principal. Es celebra el dimarts 11 de febrer a les 17.30 h a l’Antiga Sindical (situada a la Plaça Major del poble).

Amb l’organització de la Regidoria de Polítiques Inclusives i Igualtat, i la col·laboració de l’associació AMPA de Ròtova, l’objectiu és donar a conéixer referents de dones científiques, sovint invisibles en els textos de referència, i trencar tabús encara existents sobre la influència del gènere en les inquietuds i vocacions, fent-ho d’una manera lúdica i didàctica.

La Regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Isabel Pérez, destaca la importància de “trencar els estereotips de gènere que impregnen tots els àmbits de la nostra societat, i en particular el camp de la ciència i la tecnologia. Encara existeix una opinió subjectiva a la societat, que no considera aquest camp com una expectativa per a les dones. Això comporta que moltes xiques i xiquetes, de forma no conscient, no es declinen per aquest tipus de coneixement. És fonamental conéixer referents femenins dins de la ciència i les àrees STEM, així com analitzar les nostres (falses) creences sobre les etiquetes de gènere i les expectatives professionals a què podem optar que són, evidentment, totes”.

L’esdeveniment compta amb tres parts: projecció del vídeo “Científicas en corto”, un racó de lectura i jocs i un dossier amb la biografia d’algunes d’aquestes científiques i experiments per fer a casa i acostar-nos al camp de coneixement de cadascuna d’elles. L’esdeveniment està obert a tot el públic que vulguen participar-hi i especialment orientat al públic juvenil i infantil.

Articles relacionats