26.6 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Gandia va tardar a pagar les factures una mitjana de 18’7 dies en l’any 2019

• En cap dels 12 mesos es va superar el límit legal de pagament dins els 30 dies (des de l’aprovació de la factura). I el 2020 continua millorant la tendència, ja que el PMP de gener va ser de 16’7 dies.

• El PMP també és un bon indicador de rigor pressupostari i del compliment real de les previsions, perquè vol dir que la despesa s’ajusta als ingressos.

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha fet aquest matí un balanç del Període Mitjà de Pagament (PMP) a proveïdors durant 2019. Unes xifres, assegura, que són molt positives, ja que cap dels 12 mesos es va superar el límit legal de 30 dies per al pagament des de l’aprovació de la factura. Així, la mitjana total de 2019 va ser de 18’7 dies.

El PMP també és un indicador molt fiable del rigor pressupostari, ja que l’equilibri real entre ingressos i despeses es correspon amb les previsions que marca el pressupost municipal. Queden molt lluny els temps foscos d’impagament de l’Ajuntament o pagament a més de 300 dies. Cal recordar, que no hi ha millor manera d’ajudar l’economia local per part d’un govern que pagant a temps els seus proveïdors”. I el 2020 continua millorant aquesta tendència. I és que Gregori ha avançat que el PMP del mes de gener passat va ser de 16’7 dies.

Finalment, el responsable d’Economia i Hisenda ha augurat que no es tardarà molt de temps en tindre el dictamen de Pressupostos Municipals de 2020 del Ministeri, requisit previ a la seua aprovació pel Ple Municipal. “Uns pressupostos que, igual que els anteriors, es caracteritzaran pel rigor, el realisme i la legalitat. Probablement continuaran millorant les finances municipals i reduint l’endeutament”, ha assegurat.

Articles relacionats