21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

La Policia Local de Miramar més responsable amb el canvi climàtic i millor preparada

– La Policia Local de Miramar vesteix uniformes fets amb plàstic recollit de la mar mediterrània

– Els agents locals han finalitzat 2019 realitzant diferents cursos de reciclatge

La Policia Local de Miramar estrena equipament realitzat amb nous teixits respectuosos amb el medi ambient. Samarretes i pantalons fabricats a partir de fils de polièster d’alta qualitat extrets de materials reciclats com ampolles de plàstic i plàstic capturat de la mar mediterrània, “per la qual cosa contribueixen a preservar els recursos naturals i mantindre els oceans nets”, destaca Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar.

Davant de la necessitat de renovar els uniformes, vam plantejar aquests teixits que són totalment innovadors i que, a més de donar una segona vida als plàstics que contaminen les nostres platges, ofereixen les mateixes prestacions i s’adapten a les necessitats professionals deis nostres agents”, conclou Peiró.

Pràctiques de tret i salvament amb desfibril·lador

Els agents locals han finalitzat 2019 realitzant diferents cursos de reciclatge. En concret, el cos de policia es va desplaçar fins a Gandia per a realitzar pràctiques de tir. Una tasca anual que serveix perquè els agents coneguen les tècniques de tir policial i totes les mesures de seguretat que s’han de prendre durant una actuació amb arma. “A pesar que a Miramar no hem tingut actuacions que necessiten la utilització d’armes, és necessari que els nostres policies, que tenen la missió de protegir a tota la població, estiguen instruïts, ja que aplegat el moment, està sota la seua responsabilitat assegurar la seguretat ciutadana, basada a auxiliar i protegir la vida de les persones”, reconeix Peiró.

A més, un altre dels cursos realitzats pels agents juntament amb treballadors del Centre Esportiu El Molí de Miramar, ha estat el de primers auxilis. Els policies van posar novament en pràctica la utilització del desfibril·lador, tant en adults com en bebés, indispensable per a les actuacions amb víctimes per parada cardíaca. “Dos dels nostres agents van salvar una vida gràcies a la seua ràpida actuació amb el desfibril·lador, per això creiem que han d’estar familiaritzats amb el seu ús i realitzar pràctiques freqüents”, assegura la màxima responsable del cos de policia local de Miramar.

Articles relacionats