22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Ròtova impulsa la cultura i l’educació com a motors del desenvolupament

 

 

 

– Ròtova posa en marxa un Pla Municipal d’Acció Cultural i Educativa per situar la cultura i l’educació com a motors del desenvolupament

Ròtova posa en marxa un Pla Municipal d’Acció Cultural i Educativa per situar, segons la regidora de Cultura i Criança, Formació i Educació Integral, Antònia Paredes, la cultura i l’educació com a motors del desenvolupament. Un Pla Municipal d’Acció Cultural i Educativa (PMACE) és un instrument creat per promoure la reflexió, el debat i el desenvolupament d’estratègies i propostes per a l’acció cultural i educativa locals. Es tracta, doncs, d’un document que ha de permetre planificar i donar coherència a la política cultural per als anys vinents, sempre buscant que l’estratègia i els objectius culturals s’emmarquen dins del conjunt de polítiques municipals.

És, en aquest aspecte, que l’Ajuntament de Ròtova “ha considerat innovar en l’estudi, preparació i redacció del nou Pla Municipal d’Acció Cultural, tot inserint com a actor principal les polítiques d’educació, tal com s’estableix en el projecte de desenvolupament del municipi “Ròtova al futur” on els recursos culturals els posem al servei de la nostra escola, el cor de Ròtova, i la gent del poble, de manera prioritària, per marcar-nos objectius de transformació innovadors, ambiciosos i estables”.

El PMACE ha partit d’un diagnòstic, que analitza la realitat cultural a Ròtova, amb la xarxa d’equipaments dedicats a la cultura i a l’educació, el mapa cultural i els agents, el pressupost municipal destinat a cultura i educació, entre d’altres; i proposarà desenvolupar una estratègia, que es convertirà en l’instrument que permetrà dotar de coherència les polítiques municipals de Ròtova a curt, mitjà i llarg termini.

El pla va ser aprovat al ple ordinari de 9 de maig de l’Ajuntament, com a punt de partida per al disseny de les parts de què forma part. Els eixos estratègics del PMACE giraran al voltant de la xarxa d’equipaments; l’oferta cultural; l’organització interna i la participació ciutadana; i la recuperació, promoció i gestió del patrimoni cultural de Ròtova.

Articles relacionats