12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Ròtova acull l’òpera ‘El tutor burlat’

 

 

  • Les Arts Volant arriba a Ròtova amb l’òpera ‘El tutor burlat’ 

De la mà de ‘Les Arts Volant’, el 13 de juliol a les 21:30 h arriba a Ròtova l’òpera buffa ‘El tutor burlat’, interpretada per cantants del Centre de Perfeccionament acompanyats al piano. Podrem gaudir d’aquesta activitat a la fresca, a l’aparcament de les Escoles Velles i l’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

‘Les Arts Volant’ és un projecte de difusió cultural de Les Arts, mitjançant el qual l’equip de Les Arts arriba a diferents municipis amb un camió que es converteix en un escenari, que res ha d’envejar a les sales tradicionals. L’objectiu és apropar el món de l’òpera i les seues trames apassionades i plenes de música, drama i comèdia, a tots els racons de la geografia valenciana.

‘El tutor burlat’, l’obra de l’autor de renom internacional Vicente Martín i Soler

‘El tutor burlat’ de l’autor valencià Vicente Martín i Soler, narra una història amable, jovial i fresca, que evoluciona des de la crítica vetlada a les fèrries normes socials establides a mitjan segle XVIII cap a la defensa de la llibertat i l’amor per damunt de la convenció i la conveniència, alhora que exposa el nou posicionament social de la dona en els anys previs a la Revolució Francesa.

El cavaller Don Lelio confessa al seu criat Anselmo el seu amor per Violante, pupil·la del seu amic Fabrizio, qui anhela casar-se amb ella pels seus diners, tot i que ella el menysprea. Don Lelio sol·licita cortejar-la i Fabrizio accedeix de mala gana. Violante presumeix de no creure en l’amor, fins que es troba amb Pippo, un pastor ric oriünd del seu poble. Els tres homes, cadascú per la seua banda, despleguen una sèrie d’intrigues, gelosia i enganys per a conquistar a la xica. Finalment, surt la flama entre Pippo i Violante, els quals, amb l’ajuda de Menica -la filla del tutor- se les componen per a donar una lliçó als altres dos pretendents. Tots es reuneixen al final i canten al triomf de l’amor.

Apropa’t a l’obra des d’una altra perspectiva: Taller ‘Òpera en Construcció’

A banda de la representació, el matí del 13 de juliol, a les 11:30 h, s’ha organitzat un taller per conéixer els secrets darrere d’un espectacle així: com és el procés creatiu? Quins equips formen part del mateix? El taller pretén mostrar la delicada tasca de les diferents disciplines professionals que conviuen darrere del teló i servirà de referència per a conéixer amb major detall el procés de treball d’aquesta o de qualsevol altra producció d’òpera programada en el Palau de les Arts.

El taller tindrà lloc a la Nau d’usos múltiples de Ròtova i està dirigit a un públic major de 12 anys. Les places són limitades, així que és necessària la inscripció a l’Ajuntament de Ròtova o al telèfon 962 95 70 11.

Articles relacionats