24.9 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Rosa Andrés Lozano, nova gerent del Departament de Salut de Gandia

• La doctora, funcionària de carrera en Salut Pública, és la primera dona a ocupar aquest càrrec, després de la jubilació de Joaquín Miñana Lorente

• Amparo Melchor serà la nova directora mèdica d’Atenció Primària, i Tomás Fuster passa de subdirector a director mèdic de l’Hospital

La doctora Rosa Andrés Lozano és la nova gerent del Departament de Salut de Gandia, després de la jubilació del doctor Joaquín Miñana Lorente.

La dra. Andrés és funcionària de carrera en Salut Pública i des de 2015 fins ara ha sigut directora metgessa d’Atenció Primària del Departament, càrrec que passa a ocupar la doctora Amparo Melchor Penella, facultativa d’Atenció Primària.

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València en 1988, Rosa Andrés és especialista en Medicina del Treball des de 1992. Ha treballat com a metgessa d’Atenció Primària i d’Urgències entre 1989 i 1999, i com a metgessa especialista de Medicina del Treball des de 1992 a 2002.

La seua experiència en Salut Pública comença en 2002 en els centres de Salut Pública de Dénia i Gandia, on, entre altres, ha coordinat els programes de Garbellat de Càncer de Mama i de Càncer Colorectal.

Com a directora mèdica d’Atenció Primària, ha coordinat el treball de gestió de la COVID-19 durant la pandèmia, entre moltes altres tasques de reorganització interna i externa en els centres de salut i consultoris de l’àrea.

Amparo Melchor Directora Medica Atencio Primaria DS Gandia
Amparo Melchor, Directora Mèdica Atenció Primària DS Gandia

Per part seua, la doctora Amparo Melchor Penella és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València en 1990, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària des de 1994, i doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat d’Alacant des de 1996.

A més, té un màster en Atenció Primària per la Universitat d’Alacant i un màster de Cures Pal·liatives per la Universitat de Barcelona. És autora de nombroses publicacions científiques i ha exercit com a docent en cursos i jornades de diferents àmbits de la Medicina.

La seua experiència professional com a metgessa d’Atenció Primària i en serveis d’Urgències s’ha desenvolupat en diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana fins a arribar al de Gandia en 2021, en concret en el consultori de la Font d’en Carròs.

Una altra de les novetats és que el doctor Tomás Fuster reconverteix el seu càrrec de subdirector mèdic de l’hospital Francesc de Borja en director, càrrec que fins al moment ocupava també la gerència.

Més de 37 anys de treball

Joaquín Miñana s’acomiada després de quasi set anys com a gerent del Departament de Salut de Gandia i director mèdic del Francesc de Borja, càrrec que ja va ocupar també entre els anys 1990 i 1995.

El dr. Miñana, mèdic d’intensiva, fa més de 37 anys que està treballant en el Departament de Salut de Gandia, on també va ser subdirector mèdic de l’Hospital entre 1988 i 1990.

En aquesta última etapa de gerent, va coordinar part de la posada en marxa del nou hospital, després d’ocupar el càrrec tan sols cinc mesos després de l’obertura del centre en les instal·lacions de Sanxo Llop.

També s’ha encarregat, al costat de la resta de l’equip directiu, de la planificació de serveis del nou centre sociosanitari Roís de Corella, que s’està construint en el solar de l’antic hospital, entre moltes altres gestions que suposen la incorporació de nous recursos, tant de professionals, com a tecnològics i de serveis.

Articles relacionats