17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Romeria a les ermites de Santa Anna i de Maria Magdalena

– Este diumenge 11 de febrer la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia realitzarà la XIII Pujada a les ermites de Maria Magdalena i Santa Anna.

La Germandat de la Santíssima Creu ha preparat per a este cap de setmana la tradicional pujada a l’Ermita de Santa Anna i la II Jornada de confraternitat entre les Germanes de la Germandat del Silenci i les Germanes de Maria Magdalena, activitats prèvies a la Quaresma que donarà inici dimecres que ve de Cendra amb una celebració a l’església de l’Escola Pia.

La Germandat de la Santíssima Creu de Gandia ha organitzat la XIII Romeria a les ermites de Santa Anna i de Maria Magdalena prevista per a diumenge que ve 11 de febrer de 2024, que com tots els anys realitza el diumenge anterior al Dimecres de Cendra.

Els confrares de la Germanor i les persones interessades a participar, siguen confrares o no, es reuniran a les 10.30 hores en l’inici del Viacrucis de Santa Anna per a pujar tots junts.

Durant la pujada a l’ermita de Santa Anna, es farà una parada en l’ermita de Maria Magdalena, ja que és la segona imatge de la Germandat, i es cantaran els gojos i es resarà la tradicional oració a la santa.

En finalitzar es continuarà amb la pujada fins a arribar a l’ermita de Santa Anna on se celebrarà un esmorzar de confraternitat, on la Germandat posarà la beguda.

Després es realitzarà una visita a l’ermita de Santa Anna per a visitar el temple, la biblioteca, l’arxiu dels Pares Escolapis i l’antiga casa dels santers per a conéixer de prop el nostre patrimoni més pròxim i moltes vegades desconegut, sent està una bona ocasió, ja que l’obriran per a esta peregrinació.

Enguany, ja que no hi ha culte en l’ermita de Santa Anna, no se celebrarà l’Eucaristia.

Per a esta activitat cadascun portarà el seu entrepà i es pretén passar un matí agradable en companyia de tots els confrares, familiars i amics.

D’altra banda, les Germandats del Santíssim Crist del Silenci i la Santíssima Creu han organitzat l’III menjar d’agermanament entre les germanes de Maria Magdalena i les de la Verge del Silenci.

La iniciativa està motivada perquè són les dos úniques germandats amb una secció exclusivament femenina en la Setmana Santa de Gandia.

El menjar d’agermanament tindrà lloc dissabte que ve 10 de febrer, establint-se anualment el dissabte anterior a l’inici de la quaresma, al mateix temps que s’anima a les dones que vulguen unir-se a processionar en qualsevol de les dos Germandats que es posen en contacte amb qualsevol membre de les Juntes Directives.

Finalment, i per a iniciar la Quaresma, el 14 de febrer, a les 16.45 hores, la Germandat de la Santíssima Creu celebrarà el Dimecres de Cendra juntament amb tota la comunitat educativa i la feligresia de l’Escola Pia. Des de la Germandat s’anima a tots els confrares a participar, ja que eixe dia donarà principi la Quaresma i és una bona manera per a començar la Setmana Santa de l’any 2024.

Articles relacionats