27.7 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Revolució a les Escoletes Infantils de Gandia

• El Departament d’Educació de Gandia introdueix aquest curs una nova metodologia més respectuosa i amable amb la infantesa.

• L’associació Nius de Llavors està formant les professionals en aquesta nova mirada des de les emocions; basada en el joc lliure; l’experimentació activa o el contacte màxim amb la natura.

• Esther Sapena, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia: “Oferim als xiquets i a les xiquetes un clima lliure de pressions i basat en el respecte, on puguen desenvolupar les seues potencialitats. Partim d’una actitud de confiança cap a la seua persona i respectem els seus diferents ritmes i camins en la recerca de l’aprenentatge”.

La regidora d’Educació, Esther Sapena, ha anunciat canvis significatius en les metodologies i els espais d’aprenentatge en les Escoletes infantils municipals ja en el curs 2023-2004, que comença dilluns pròxim.

De fet, des de fa un temps l’associació Niu de Llavors, amb set anys d’experiència en aquest camp metodològic, està formant les mestres i educadores de les Escoletes. Volem oferir als xiquets i a les xiquetes un clima lliure de pressions i basat en el respecte, on puguen dur a terme les seues potencialitats. Partim d’una actitud de confiança cap a la seua persona i respectem els seus diferents ritmes i camins a la recerca de l’aprenentatge. Una nova mirada cap a la infantesa, unes noves metodologies més respectuoses que milloraran la qualitat de l’ensenyament a les Escoletes municipals. Per això, les professionals de l’associació Niu de Llavors estan acompanyant-nos en tot el procés de renovació metodològic, ha explicat la regidora.

El nou mètode entén el joc lliure com una eina d’aprenentatge, la manera que tenen per a construir-se els xiquets i les xiquetes a ells mateixos, una necessitat bàsica. Els permet ser protagonistes del seu procés de desenvolupament a través de l’experimentació activa, triant el material o l’activitat que necessiten a cada moment.

“Un procés amb espais i llocs amables. Tot i que la ràtio és major de la desitjada, busquem, d’una banda, que les mestres i educadores tinguen una vida laboral plaent, gaudisquen amb les criatures i a l’inrevés; fer feliços els xiquets i les xiquetes amb els canvis introduïts. Canvis en l’espai, fent-lo més atractiu a l’aprenentatge, amb elements atractius i el contacte màxim amb la natura. Acompanyar sobretot les emocions, fonamental en aquestes etapes”, ha conclòs Gema Montero, coordinadora de Niu de Llavors.

Articles relacionats