24.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Jornada de Portes obertes del patruller “Formentor” en el port de Gandia

 

– El patruller “Formentor” efectuarà escala en el port de Gandia

– El vaixell realitzarà una jornada de portes obertes amb arriat solemne de bandera nacional

 El patruller de vigilància de zona (PVZ) “Formentor”, unitat de l’Armada amb base en l’Arsenal de Cartagena, realitzarà dimecres que ve 13 de setembre una escala en el port valencià de Gandia, atracant en el moll nord del port. La mateixa vesprada, el vaixell oferirà jornada de portes obertes de 17.30 a 19.30 hores per a donar a conéixer la seua missió i mitjans amb els quals compta a bord a la població civil que ho desitge. A continuació, a l’ocàs que es produirà a les 20.13 hora local, se celebrarà el solemne acte d’arriat de bandera amb la presència d’autoritats civils, militars i representants de la localitat. Acte que podrà ser presenciat per tots els ciutadans que així ho desitgen, des del moll.

El vaixell, que romandrà atracat fins al dia 14 de setembre, i es troba fent tasques de vigilància i seguretat en els espais marítims de sobirania, així com labors de presència naval al llarg del litoral.

Entre les seues comeses, s’inclouen la vigilància i control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient, la vigilància de pesca i la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic, així com col·laboracions amb altres organismes estatals amb competències en l’àmbit marítim. Durant les seues operacions, és comuna l’entrada en diferents ports nacionals de la costa mediterrània i l’acostament de l’Armada a la població civil.

El patruller “Formentor”, pertanyent a la classe “Toralla”, i va ser construït en les Drassanes Viudes (Barcelona) i entregat a l’Armada 1989. Aquesta unitat es troba integrada en el Comandament de les Unitats de la Força d’Acció Marítima a Cartagena (MARCART), sota la dependència directa de l’Almirall d’Acció Marítima (ALMART). MARCART vela per l’eficàcia, preparació i del grau d’allistament de les 12 unitats actualment assignades. Aquest comandament té el seu origen històric en la primera flotilla de torpediners, que va tindre base a Cartagena i va ser creada per la Llei d’Esquadra de 1887. Associat a aquest comandament està la Comandància Naval de Cartagena, responsable, entre altres comeses, del suport als vaixells de guerra nacionals i estrangers i de la Cooperació i Orientació Naval al Transport Marítim (NCAGS, sigles en anglés). El “Formentor” està comandat actualment pel Tinent de Navili Carlos Paula Diago des del 13 de juliol de 2023.

El “Formentor” està integrat en la Força d’Acció Marítima (FAM), que dins de la Flota, està formada pel conjunt d’unitats que tenen per comesa principal preparar-se per a protegir els interessos marítims nacionals i el control dels espais marítims de sobirania i interés nacional, encarregant-se, amb un enfocament integral, d’assegurar la cooperació permanent amb els diversos organismes de l’Administració amb competències en l’àmbit marítim, la qual cosa constitueix la contribució de l’Armada a l’Acció de l’Estat en la Mar.

Articles relacionats