Reviure en primavera

CIRO PALMER            

Regidor delegat de Setmana Santa a l’Ajuntament de Gandia

 

Un any més acomiadem la Setmana Santa de Gandia. Vull expressar el meu més sincer agraïment a tots aquells que han donat el seu temps, dedicació i sacrifici, perquè els altres hàgem pogut gaudir d’uns actes religiosos multitudinaris i entranyables, dignes d’una ciutat com la que tenim.
La vida està composta de tradicions que ens ha anat llegant el passat, i de fets nous que es van produint. La Setmana Santa de Gandia ha experimentat eixa contínua evolució. Sent una celebració eminentment religiosa no deixem d’apreciar el caràcter artístic i cultural de la mateixa, la qual cosa suposa un potencial reclam per als visitants.
Com a delegat de la Setmana Santa en l’Ajuntament de Gandia, vull enviar el meu primer agraïment a la directiva de la JMHHSSG amb la seua presidenta M.ª José Martí, al capdavant, i a Carmen Gregori, Padrina de la Setmana Santa de Gandia 2017, per haver realitzat tan dignament el treball que se les va encomanar. També, com no, donar gràcies als milers de ciutadans que ens han acompanyat, abrigallant-nos amb la seua presència i respecte, en el nostre discórrer pels carrers, encoratjant-nos en la nostra passió.
Agrair a les 18 germandats que han bolcat tots els seus esforços en benefici de la celebració, amb un major dinamisme en el si de les confraries, una major labor de caritat, i la realització d’activitats: conferències, exposicions, concerts…. El culmen ha arribat amb la gran quantitat de penitents que han processionat en l’escenificació del Misteri de la Redempció de Crist.
Gràcies als treballadors de les empreses i entitats que participen en el dispositiu especial de la Setmana Santa de Gandia pel bon transcórrer de les celebracions i el manteniment de la imatge d’una ciutat acollidora: el Departament de Serveis Bàsics, Participació Ciutadana, Policia Local, Cossos de Seguretat, Creu Roja Gandia, Protecció Civil, voluntaris de la JMHHSSG…
No puc oblidar-me de la sempre capritxosa climatologia, que ha sigut la nostra aliada més favorable per al desenvolupament de tots els actes programats, podent complir-se amb la tradició i alhora amb l’atractiu turístic. Enguany s’han registrat xifres de complet al 100%, propi dels mesos d’estiu, tot un èxit econòmic per al sector, que es ve a sumar a l’excel·lent campanya de Falles.
La importància de la Setmana Santa de Gandia transcendeix de l’àmbit purament religiós per a projectar-se en l’esfera cultural, social i econòmica. Hem de saber conjugar, totes les parts implicades juntament amb les administracions públiques, els aspectes que milloren major repercussió social.
És destacable la difusió que està prenent la nostra Setmana Santa, per la importància de la seua imatgeria, per la major participació de portadors, pel seu acompanyament musical autòcton… Cal redoblar esforços en la promoció turística i facilitar que els mitjans de comunicació s’ocupen dels nostres actes principals. Tenim la necessitat de mostrar una Setmana Santa peculiar, amb essència i amb història.
Hem d’orientar les nostres mirades en favor d’un millor aprofitament de les oportunitats. En la ciutat tenim dinamisme en les germandats, un importantíssim valor patrimonial religiós, una implicació total de la societat en general… Anem a unir sinergies per a fer-ho possible.
La Setmana Santa, és puntual, reviu cada any a la primavera amb la predisposició i l’ànim que cadascú li vulga donar.
Gràcies a tots!

Et Pot Interessar