21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Repartiment d’acusacions acosta del romanent de tresoreria entre l’oposició i el Govern de Gandia

El Grup Municipal del Partit Popular de Gandia ha expressat la seua postura davant la distribució en diverses partides econòmiques dels 21 milions d’euros de romanent de tresoreria que ha dut a terme el Govern local.

“La realitat d’aquesta modificació pressupostària és que el Govern local incrementa en 1,4 milions d’euros les despeses de personal. A més, hi ha 5,6 milions d’euros d’aquest romanent de tresoreria que ja haurien d’haver estat inclosos en el pressupost ordinari aprovat fa a penes dos mesos, motiu pel qual nosaltres van votar en contra” assenyala el PP. 

“Com a partides econòmiques a destacar per la seua incomprensió són els més de 400.000 euros destinats a pagar hores extres dels agents de la Policia Local. El motiu d’aquesta quantitat no és un altre que el de la falta de previsió i mala gestió del Govern en les obres de la ciutat i a fer-les coincidir en el temps afectant greument la mobilitat i a l’activitat diària de la ciutat”, han afegit.

El portaveu popular detalla que, a més, “utilitzen aquest romanent fins i tot per a cobrir diverses despeses que són ordinaries i que no canvien any rere any per a l’Ajuntament de Gandia, però aquest Govern és expert a distribuir els diners com millor li convé i després vendre’l públicament d’una forma completament irreal”.

“La utilització electoralista i partidista d’aquest romanent de tresoreria dona la raó a l’anàlisi i a la postura del Partit Popular de Gandia, ja que tornen a canviar i esmenar el seu propi Pressupost que no fa ni dos mesos que van aprovar a so de bombo i platerets; el que queda en evidència és que és un Pressupost bo per al PSOE i Compromís però molt dolent per a Gandia i per als gandians, que continuen patint uns impostos molt elevats i l’incompliment reiterat del Govern de baixar-los”, explica Soler.

Martí ha recalcat la voluntat de consens del Partit Popular de Gandia, encara que “ha quedat en evidència l’alcalde i el Govern local de no tindre en compte al principal partit de l’oposició”.

D’altra banda el regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori ha respost aquest matí a les crítiques abocades pel Partit Popular sobre el destí del romanent de tresoreria de l’any passat i que mobilitzarà 2,3 milions d’euros per ajudar les famílies i els sectors afectats per la crisi provocada per la invasió d’Ucraïna per part Russa a més d’altres quantitats per cobrir les necessitats del consistori.

En primer lloc, Gregori ha desmentit que hi haja manca de diàleg amb l’oposició. “Malgrat que tenen la cara dura d’eixir en roda de premsa i nomenar-nos ‘ineptes’, a la comissió d’Hisenda passada vam respondre durant gairebé una hora i mitja a les preguntes realitzades pel seu representant, Dani Martí. Difícilment els populars poden mantindre aquest argument, és absolutament mentida” “Per parlar d’ineptitud, per exemple, podríem parlar de la del govern del PP quan va arribar a tindre menys 33 milions d’euros de romanent. Un romanent que ara és positiu”.

Pel que fa a la destinació dels 2,3 milions (700.000 € per al Xec Consum, 500.000 per als sectors productius, 800.000 € per al sector turístic; 250.000 € per als serveis socials a més d’altres partides menors) per afrontar la situació provocada per la guerra, Gregori ha afirmat que el destí de bona part d’aquesta quantitat s’acordarà juntament amb els sectors afectats i els partits de l’oposició en una reunió que se celebrarà el pròxim dijous.

Quant a destinar part del romanent a pagar sentències, el responsable de les finances municipals ha recordat que una d’elles, la de les escoletes, prové d’una situació provocada per l’anterior govern del PP i que “aquest govern sempre defensarà els interessos de la ciutadania i negociarà perquè el cost a les arques municipals siga el mínim possible”.

Finalment, Gregori ha demanat al Partit Popular paciència. “No podem córrer sense sentit. Hem d’esperar a veure quines decisions prendrà el Govern Central i l’Autonòmic per a nosaltres fer servir els fons restants com a complement i no duplicar ajudes als mateixos conceptes ni sectors”.

“El que preocupa al PP és que tenim la capacitat de mobilitzar aquesta quantitat i ajudar els que més ho necessiten” va finalitzar.

Articles relacionats