14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

La Safor consolida la seua oferta turística intel·ligent

– La Safor consolida la seua oferta turística intel·ligent a través de cinc rutes tematitzades i accessibles mitjançant App o web 

– La Mancomunitat de Municipis de la Safor continua desenvolupant la seua estratègia per a configurar un destí turístic intel·ligent.

– S’han dissenyat cinc rutes tematitzades, amb un total de 59 punts, allotjades en una plataforma de viatges accessibles a través de web i App.

– Un sistema de balises permetrà informar-se sobre qualsevol dels punts de les rutes i geolocalitzar-los en qualsevol dispositiu mòbil.

La Safor dona un pas més com a destí turístic Sostenible i Intel·ligent. Ho fa amb la posada en marxa d’un projecte que oferirà als visitants de la comarca una ferramenta molt avançada, diferent a totes las que s’han posat en marxa fins al moment.

Tota l’oferta turística accessible des d’una única plataforma

La Mancomunitat de Municipis de la Safor ha estructurat la seua oferta en cinc rutes tematitzades, que inclouen recursos turístics dels 31 municipis de la comarca. Aquestes rutes estan allotjades en la plataforma Inventrip, desenvolupada per l’empresa Sismotur. Inventrip ofereix més de 60 destinacions turístiques d’Espanya i Portugal a través d’un sistema molt ben estructurat. En el cas de la Safor, cadascuna de les cinc rutes disposa d’un vídeo de presentació, que inclou plans de dron, i una mitjana de 12 punts geolocalitzats, fotografiats i amb textos explicatius de cadascun d’ells.

Museu Etrnografic Potries

Els textos de cadascuna de les rutes s’ofereixen en cinc idiomes: valencià, castellà, anglés, alemany i francés. Una circumstància que il·lustra a la perfecció la vocació internacional d’aquest projecte, que no obstant això no renúncia al turisme nacional, ni a l’autonòmic ni al provincial.

Castell de Vilella

S’han estructurat els recursos turístics de la comarca des d’un punt de vista vertebrador del territori, per a permetre als visitants obtindre una visió àmplia de l’oferta de tots els municipis, des de la perspectiva del patrimoni, la naturalesa i la història.

Monestir Sant Jeroni

Sota aquests paràmetres, les rutes posades en marxa són les següents: Els merlets de l’Islam (castells de l’època musulmana), Els temples del poder diví i terrenal (palaus, esglésies i monestirs), La Ruta del coneixement (museus), La naturalesa al teu abast (aire lliure) i Xicotetes joies de La Safor (construccions tradicionals).

Una plataforma global interconnectada

Aquesta plataforma global de turisme digital és interoperable per a PC, tauletes i dispositius mòbils, tant iOS com Android, i permet a l’usuari planificar de manera senzilla i ràpida un viatge turístic i compartir-lo a través de qualsevol mitjà en línia.

Així mateix, aquesta informació està accessible a través de codis QR, Targetes NFC i Beacons que puguen ser implantats en material promocional imprés i en conjunts de senyalització turística per als vianants (taules, tòtems o panells d’informació), on el visitant disposarà d’informació de recursos, activitats i serveis turístics segons la gestió que realitzen els tècnics del destí.

La nova App, de descàrrega gratuïta, funciona amb tecnologia Beacon i permet connectar el telèfon intel·ligent de qualsevol turista per a oferir-li, sense necessitat d’utilitzar dades mòbils, què veure, què fer, on menjar o on dormir en cinc idiomes diferents.

Un turisme intel·ligent basat en les dades

La posada en marxa d’aquesta plataforma s’inscriu dins d’una estratègia global, tant a nivell nacional com dins de la UE, per a millorar la competitivitat de les destinacions turístiques a través d’un millor coneixement dels perfils i gustos del visitant, la qual cosa permet optimitzar l’oferta turística. I per a conéixer millor el visitant, la implantació d’un DTI passa per la digitalització, una eina que ens permet recollir més i millors dades, analitzar-los i modificar l’estratègia turística per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat.

En aquest sentit, la presidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Assumpta Domínguez, ha mostrat la seua satisfacció per “la posada en marxa d’aquesta plataforma, que ens permet dispensar una millor atenció als nostres visitants i ens ajuda a aprofundir en la nostra estratègia de Destinació Turística Intel·ligent. En aquests moments s’està produint una reestructuració del sector turístic; nosaltres continuarem treballant per a aprofitar els recursos que la Unió Europea, a través dels fons SMART, estan posant a la disposició dels municipis i mancomunitats. Volem oferir un turisme més sostenible, més atractiu i de major qualitat, que tinga com a resultat un increment continuat de la satisfacció del visitant”.

Articles relacionats