20.7 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

El PP de Xeraco responsabilitza a la Conselleria de Medi Ambient i a la Confederació pels danys a les platges després del temporal

El temporal de pluja i vent dels dies passats ha ocasionat diversos danys a les platges de Xeraco. Les incidències principals del temporal sobre la platja són: l’acumulació d’algues, l’aportació generalitzada de plàstics i escombraries i l’acumulació de canyes a la platja.

Una situació que es repeteix cada vegada que hi ha un temporal i des de la qual Populars Xeraco exigeixen solucions a causa de la inversió que haurà de fer a l’Ajuntament per a la neteja i recuperació de les platges després d’aquest temporal “davant la inacció de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.

Els populars lamenten que la platja de la localitat sé vega malmesa per milers de canyes i de brutícia arrossegades pel riu i els seus afluents causant un dany irreparable, sent l’Ajuntament el que assumeix els costos de neteja.

L’alcalde, Avelino Mascarell, ha destacat les múltiples visites a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per abordar aquesta problemàtica i sol·licitar mesures urgents de neteja del riu, responsabilitat de la CHX, per tal d’evitar aquesta problemàtica a què fem front amb cada temporal.

El Partit Popular de Xeraco reclama la implicació de totes les administracions de l’Estat i de la Generalitat per prendre mesures que eviten aquestes situacions que tant perjudiquen les nostres platges i siguen els Ajuntaments els que hagen d’assumir els costos d’aquestes neteges.

En aquest sentit, el portaveu del Partit Popular a la Diputació de  València, Vicente Mompó, ha sol·licitat, a través d’una moció al pròxim ple, que la institució provincial exigisca a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, dependent del Ministeri de Transició Ecològica, que “complisca amb les seues obligacions de neteja i manteniment periòdic de rius i barrancs, ja que afecten els municipis de la província de València”.

Mompó ha alertat de “l’estat lamentable” que presenten ara mateix platges com les de Cullera, Canet, Xeraco o Tavernes, ja que “s’han convertit en un abocador de canyes i brutícia a causa de la falta de treballs de manteniment de la CHX en rius i barrancs, com poden ser el Xúquer, el Magre, el riu Vaca o el Barranc del Carraixet”.

La iniciativa presentada pels populars exigeix que el Ministeri de Transició Ecològica, “en cas d’haver-se produït danys que afecten els termes municipals de la província de València, a conseqüència de la falta de neteja i manteniment periòdic, per part de la CHX, sufrague amb fons propis les despeses ocasionades”. “Els municipis valencians no tenen per què assumir amb els seus recursos els treballs que han de fer altres organismes”, ha advertit Mompó.

Articles relacionats