23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Reforestació del Pla de Mula i la Caseta de Saurins de Simat de la Valldigna

– L’alumnat de l’Ecosimat II reforesta la zona entre el Pla de Mula i la Caseta de Saurins amb bombes de llavors

Els i les alumnes de la segona edició del Taller d’Ocupació Ecosimat II ja han iniciat la fase de repoblació del patrimoni natural de Simat de la Valldigna amb el llançament de les anomenades ‘bombes de llavors Fukuoka’.

Reforestacio a Simat de la Valldigna 1

Des de dilluns 20 de setembre, centenars de boletes confeccionades per l’alumnat del taller amb llavors dins que es desfaran en terra amb la pluja d’aquesta setmana, ja es troben repartides per tota l’àrea compresa entre el Pla de Mula i la Caseta dels Saurins per tal de convertir-se en futurs arbres.

Amb aquestes tasques dutes a terme dins del certificat de professionalitat de l’Ecosimat II de Labora, l’objectiu dels 10 alumnes que el cursen és plenar la zona de quercus i pinus, per tal d’enriquir l’entorn de naturalesa.

Les també anomenades bombes de vida són boles fetes d’argila amb combinacions de llavors que, al germinar, creen el microsistema necessari perquè la llavor principal es desenvolupe en unes condicions òptimes.

Així el que es pretén és rescatar sòls i ecosistemes sense el llaurat de terres amb adobs, fertilitzants o químics, aconseguint de pas la no afectació ni desgast de la terra i que els organismes es desenvolupen amb els seus cicles de vida corresponents.

Articles relacionats