27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

El retrat de Francisco Brines ja està en la Biblioteca Nacional

L’alcaldessa, Yolanda Balaguer, i el regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Julio Llorca, en representació de l’Ajuntament d’Oliva, van acudir a l’entrega del retrat de Francisco Brines, realitzat per Carmen Calvo, a la Biblioteca Nacional d’Espanya.

L’acte, amb membres de la Fundació Francisco Brines i amics i familiars del poeta, va iniciar amb les paraules de benvinguda d’Elvira Lindo, presidenta del Real Patronato de la Biblioteca Nacional i va concloure amb la lectura de poemes del fill predilecte d’Oliva, a càrrec de la directora general del Llibre, María José Gálvez, Jesús Cañete, de la Fundació General de la Universitat d’Alcalá de Henares, i de la directora de la Fundació Francisco Brines, Àngels Gregori.

El regidor de Cultura, Julio Llorca, ha destacat la immensitat del retrat, que transmet l’afecte de la seua pintora amb els fragments del poeta. “Una obra que immortalitza al Premi Cervantes 2020 en la Biblioteca Nacional i en la nostra cultura.” Ha afegit Llorca.

El retrat, fet de fang, gres i ceràmica blava, busca connectar amb la ceràmica valenciana del segle XV i el paisatge que va inspirar l’obra del poeta, mort el mes de maig de 2021, a l’edat de 89 anys. En el fons del retrat figura un text de l’últim llibre del poeta valencià, “On mor la mort.”

Articles relacionats