13.2 C
Gandia
Dimarts, 31 gener, 2023

L’IES Tirant Lo Blanch de Gandia rep al socis europeus del projecte K-102 TOGETHER

– Durant els dies  21 i 22 de setembre de 2021 els socis europeus, de l’IES Tirant Lo Blanch, que pertany al projecte TOGETHER actions against violence and discrimination gestionat des de Programes Europeus (PE).

La delegació era de quatre representants dels socis italians de Fossano, Mondoví i la Universitat de Torí i dos socis polonesos de Wroclaw; els socis francesos de Briançon, per motius d’agenda, no han pogut assistir. Les sessions de treball han consistit a presentar la tasca coeducadora que es fa al centre a través de l’associació Tirantianes per la Igualtat, i a més, el projecte adaptat del que han fet els socis italians de Mondoví anomenat Migració i Realitat (M&R), amb una dimensió d’acció tutorial per tal de ser una ferramenta útil de treball amb l’alumnat.

L’objectiu clau del projecte europeu Together és la prevenció de la discriminació, la violència i la inclusió social entre els joves. Amb aquest programa es pretén recolzar els processos de desenvolupament d’habilitats socials, civils, interculturals així com la inclusió d’adolescents en risc d’exclusió social a mesura que la societat, i els joves en particular, desterren els prejudicis i actituds discriminatòries cap a la societat en general i a l’immigrant en particular.

La finalitat és contribuir a la lluita contra la discriminació així com la millora de la percepció social dels immigrants i fomentar una educació intercultural.

Per a aconseguir aquests propòsits en el projecte M&R es realitzen una sèrie d’actuacions amb enfocaments innovadors i noves metodologies, així com activitats de sensibilització i coneixement sobre els temes de prevenció de la violència i la no discriminació, promovent el desenvolupament d’habilitats socials, civils, interculturals i la inclusió activa d’adolescents.

LIES Tirant Lo Blanch de Gandia 1

Des de l’IES Tirant Lo Blanch han manifestat que “els socis han estat molt satisfets amb el nostre projecte i hem establit les directrius de cloenda de Together a finals d’octubre a Itàlia. Les sessions de treball han estat acompanyades d’unes visites culturals a València i per la comarca visitant els pobles on hem col·laborat amb actuacions coeducadores de l’Associació Tirantianes, com la Font d’en Carròs, rebuts per l’Alcalde Pablo Puig Desena, i Gandia amb Carmen Fuster Mollà, regidora d’Educació“.

Articles relacionats