10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Recuperació de la zona del riu Vernissa per als vianants al pas per Palma de Gandia

– La Diputació millora la zona del riu Vernissa al seu pas per Palma de Gandia

• La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, incideix en la consolidació de l’aqüeducte i la recuperació de recorreguts per als vianants en el marge dret del riu Vernissa

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, a través del programa de Restauració d’Espais Degradats, ha realitzat les obres destinades a recuperar el llit i l’entorn del riu Vernissa, en diversos trams des de l’assut fins a l’encreuament amb l’autovia CV-60, amb una longitud aproximada de 900 metres.

Abans de la intervenció la zona es trobava molt degradada, la major part era inaccessible a causa de la proliferació de vegetació invasora, presència d’abocaments incontrolats de residus i a més, amb problemes estructurals a l’Arcada, com a conseqüència del deteriorament dels fonaments dels dos pilars centrals de l’aqüeducte.

Segons explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “les actuacions realitzades han anat encaminades d’una banda a consolidar i reforçar l’aqüeducte i d’altra, a recuperar la zona per a l’ús i gaudi de la població mitjançant el control i l’eliminació de canyes, i la revegetació amb arbres autòctons”.

El riu Vernissa és l’afluent més important del riu Serpis, al qual s’uneix a 2 quilòmetres de Gandia. Recorre 29 km entre les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor i recull les aigües d’una conca de 140 km² situada entre el vessant sud del massís del Mondúver i el vessant nord de la serra de la Cuta.

Es tracta d’una intervenció en el marge dret del riu Vernissa, el qual creua d’oest a est el terme municipal de Palma de Gandia, al nord de la població i a una distància d’uns 250 metres. L’obra ha sigut executada per Canalizaciones y Derribos Safor S.A. per un import d’adjudicació de 47.190 €, dels quals la Diputació subvenciona el 85% (40.111,50 €) i la resta l’Ajuntament.

Articles relacionats