Tavernes inicia la reurbanització de la zona nord de la platja

• Les actuacions previstes en el carrer Blasco Ibáñez i adjacents eixamplaran les voreres i milloraran l’accessibilitat, la il·luminació i el mobiliari urbà de la zona

• La segona fase de la reurbanització s’executarà una vegada finalitzen les obres de l’últim tram del col·lector

L’Ajuntament de Tavernes començarà la pròxima setmana els treballs de reurbanització de la zona nord de la platja, amb la finalitat d’eixamplar i adequar les voreres, el mobiliari urbà, instal·lar nous fanals i millorar l’accessibilitat dels passos de vianants i accessos en aquesta zona, a més d’instal·lar col·lectors pluvials secundaris. La primera fase preveu la reurbanització dels carrers Blasco Ibáñez, Joanot Martorell, Pintor Segrelles, Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril.

En canvi, la segona fase, que comença en el carrer Joan de Joanes, s’executarà una vegada acaben les obres de l’última fase del col·lector, que serà finançada i executada per la Generalitat.

Així, les obres del primer tram comencen després dels dies festius pel pont d’octubre per a aprofitar la menor presència de gent a la platja i minimitzar les molèsties als veïns. Les actuacions, que tenen un termini d’execució de sis mesos, inclouen la repavimentació de les zones asfaltades i les voreres, la instal·lació de nova il·luminació i col·lectors pluvials secundaris, i la inclusió de material mobiliari nou. Els talls de carrers estan programats i seran progressius a mesura que avancen les obres, les quals començaran en el carrer Pintor Ribera.

Aquesta reurbanització s’emmarca dins del projecte conjunt de la instal·lació del col·lector i la construcció del vial perimetral per a evitar possibles inundacions i descongestionar el trànsit de vehicles en la zona. La inversió de l’Ajuntament en aquest projecte tan necessari per a la platja suma vora 3 milions i mig d’euros.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha manifestat que “la millora de la zona nord de la platja era una de les actuacions prioritàries per a aquest Ajuntament, ja que, per una banda, es millorarà la pavimentació i les voreres per tal d’afavorir l’accessibilitat, i, d’una altra, es descongestionarà el trànsit gràcies al vial perimetral”.

Et Pot Interessar