14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Rafael Armengol exposa a Gandia les seues Parelles de Tiepolo

La Casa de Cultura Marqués de González de Quiros de Gandia inaugura el 28 de març, a les 19 hores, l’exposició ‘Parelles de Tiepolo’, de Rafael Armengol. La mostra, que presenta l’última sèrie de l’artista valencià, es podrà visitar fins al 5 de maig.
L’exposició, comissariada per Martí Domínguez, es va mostrar per primera vegada a la Sala Martínez Guerricabeitia de València, en 2018. i suposa la presentació a Gandia de l’última sèrie d’Armengol, dedicada a Tiepolo. En aquesta sèrie, seguint el seu estudi de les grans figures de l’art, Armengol juga amb les parelles, com Rinaldo i Armida, o Apol·lo i Dafne, i les sotmet a la seva investigació picatòrica. Així, la mostra es tanca amb quatre quadres de gran format, de gran espectacularitat, on es condensen brillantment cinquanta anys de quefer artístic, assenyala Domínguez.

El pintor valencià Rafael Armengol (Benimodo, 1940), al llarg de la seva dilatada trajectòria, ha trobat un llenguatge propi, un estil que comprèn tots els recursos que la seva inclinació personal i les seves indagacions s’han consolidat. Fa cinquanta anys, quan va iniciar la seva vocació artística, va apostar per uns codis artístics que inclouen els sistemes mecànics en els mitjans de comunicació, la contraposició aquests elements contextuals, amb imatges de la iconografia clàssica i la investigació de la naturalesa del color. Posteriorment serà la teoria de com es comporta el color llum, el motiu de les seves reflexions, sent la desestructuració de la llum un signe d’identitat de la seva obra en el dia d’avui.
L’exposició es completa amb dos documentals a través dels quals el visitant podrà conèixer, d’una banda, la peculiar tècnica pictòrica de Rafael Armengol i d’altra, la teoria del color, bàsica en els treballs del pintor.

Articles relacionats