17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Rafa del Corral exposa a la sala Coll Alas les seues últimes creacions

Després d’un període de lapse creatiu immers en un duel, Rafa de Corral presenta una nova proposta artística IN/OUT, en la sala municipal d’exposicions Coll Alas de Gandia.
A través d’una vintena d’obres, de Corral ens presenten a més d’una reflexió del llenguatge pictòric, on els títols ens suggereixen com i què pensa Rafa de Corral, un conjunt d’associacions i pensaments, una lectura íntima i reflexiva dins de la recerca pictòrica que abandona el color i se centra en la llum amb contrastos de blancs i negres suggerint lectures geomètriques que inciten a continuar la mirada, on l’espectador es troba absort, immers en la representació.

rafa 1

En aquesta exposició han col·laborat els departaments de Cultura dels ajuntaments de Xàtiva, Alzira i Gandia, en un projecte de cooperació intermunicipal, que a més de suposar un estalvi en els costos de producció i exhibició, permet als municipis participants, poder exposar propostes artístiques de qualitat a les quals, habitualment, és més difícil accedir.L’exposició ha sigut comisariada per Sales Prats, qui ha destacat la qualitat dels treballs de Rafa del Corral, i com «algunes fines textures sobre taula i amb grafit deixen entreveure qualitats sensibles i els blancs deixen passar la llum amb un ofici poètic espectacular».

Amb In/Out, Rafa del Corral segueix desenvolupant els jocs geomètrics que ja va presentar en Insade, però la contundència del blanc/negre ens mostra clarament que estem davant una altra proposta ben diferent, on la posició de l’espectador ja no està tan definida com abans. Estem dins o fora?

Finalment, en l’exposició de Gandia, l’artista presentarà un punt d’evolució més, amb obres on de nou apareix el color. Obres realitzades amb grafit sobre taula on els fons foscos desapareixen i les figures recuperen moviment, acompanyades de línies dinàmiques realitzades amb pintura foto luminescent, però sempre sota la premissa dins/fóra.

La inauguració de l’exposició serà el dissabte 9 de març, a les 20h, en la sala Coll Ales de Gandia i es podrà visitar fins al pròxim 6 d’abril.

 

Articles relacionats