QUE ES PRESENTE FERNÁNDEZ VARA

G. CABANILLES       

El PSOE pateix de forma crònica maniobres internes de desestabilització que minven de forma considerable les seues possibilitats. És ja una tradició, una pesada tradició. La darrera mostra de deslleialtat interna, en plena precampanya, prové del president d’Extremadura i secretari general del PSOE extremeny, Guillermo Fernández Vara, qui  

Hi ha persones al PSOE que semblen no desitjar victòries electorals si no són ells qui estan al capdavant de l’organització. La deslleialtat de Fernández Vara hauria d’estar contemplada com acció sancionable als estatuts del PSOE, si més no per inoportú. 

Ara que s’estan buscant responsables entre la classe política pel fracàs en la formació de govern, potser caldria mirar a aquells que al comité federal del PSOE van prohibir a Pedro Sánchez ni tan sols parlar amb independentistes. No obstant, Sánchez també ha demostrat poca valentia en acceptar eixes imposicions, perquè el diàleg amb independentistes haguera pogut fructificar i Sánchez haguera pogut convéncer-los de rebaixar les seues pretensions, encara que fóra tamporalment. Però això no convenia ni a Susana Díaz, ni a Fernández Vara, ni a Carme Chacón ni a Ximo Puig. Un Pedro Sánchez instal·lat a la Moncloa haguera acabat, en termes de perspectiva vital, amb les seues ambicions.