18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Quaranta veïns de Tavernes han aconseguit un treball gràcies al programa Incorpora’t

Quaranta veïns de Tavernes de la Valldigna han aconseguit un lloc de treball gràcies als itineraris personalitzats oferits pel programa d’inserció sociolaboral Incorpora’t. Este programa, finançat amb vora 150.000 euros provinents de fons europeus, i dut a terme amb la col·laboració de la Conselleria d’Inclusió Social, ha atés a més de 400 vallers i ha oferit un itinerari personalitzat a 176 d’ells. A més, 8 han millorat la seua ocupació, i 24 han aconseguit altres fonts d’ingressos.

Estes dades s’han conegut este dilluns a la cloenda del taller d’ocupació “Revalorització dels recursos turístics III de Tavernes de la Valldigna”, i del programa d’inserció sociolaboral Incorpora’t, ambdós duts a terme per l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Estos programes han permés, d’una banda, contractar 13 persones durant un any per a realitzar actuacions en projectes de restauració ambiental i paisatgística en diversos enclavaments d’alt valor ecològic i mediambiental de Tavernes, així com en la rehabilitació del patrimoni etnogràfic per a donar-li valor; i per altra banda oferir itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació d’exclusió social de la ciutat.

A la cloenda ha assistit el secretari autonòmic d’Ocupació i Director General del SERVEF, Enric Nomdedéu, acompanyat de l’alcalde Jordi Juan, i membres de la corporació municipal. A l’acte s’ha fet entrega de les titulacions i els diplomes acreditatius als participants en els diferents programes.

Jordi Juan ha destacat que “les polítiques actives d’ocupació són un eix principal del govern municipal al llarg de la legislatura, i estem molt satisfets d’haver trobat un aliat en la Conselleria d’Educació i de la Secretaria d’Ocupació”. A més, ha afegit que “el  nostre objectiu és donar un horitzó de vida digna a aquelles persones que injustament havien sigut expulsades del sistema. El més d’un milió d’euros que hem invertit en este programa són una mostra evident, i les 40 persones que han trobat treball d’una banda, i el grau de satisfacció dels alumnes que han passat pel taller d’ocupació per l’altra, els avalen”.

Per la seua banda, Nomdedéu ha destacat la importància de la col·laboració entre els ajuntaments i el Servei Valencià d’Ocupació per a engegar polítiques actives d’ocupació com els tallers que avui s’han clausurat i que permetran una millor preparació per al món laboral a les persones que els han realitzat.

Resultats de les polítiques actives d’ocupació a La Safor

El secretari autonòmic d’ocupació ha repassat alguna de les xifres d’ocupació en la comarca de la Safor. Així, segons ha donat a conéixer, la xifra d’atur en els municipis de la Safor ha baixat enguany prop d’un 9 per cent. Així mateix, ha remarcat que els programes engegats pel #NouServef, Avalem Joves i Avalem Experiència, han permès que 155 persones aturades menors de 30 anys i 160 persones majors de 30 troben una oportunitat laboral en alguna de les entitats locals de la Safor.

Articles relacionats