Puig i Oltra deixen obert l’avançament electoral «si canvien les circumstàncies»

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest divendres que en aquests moments «no veu motius polítics suficients» per a avançar eleccions, però ha matisat: «les circumstàncies polítiques en el futur poden canviar, com tot en la vida».
Puig, en una roda de premsa acompanyat de la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a fer balanç d’aquests tres anys de govern, ha garantit no obstant açò que aquesta decisió s’adoptarà «sempre en clau valenciana» i no nacional, en «funció de l’interès general de la Comunitat i no partidista» i des de «la lleialtat» amb el seu soci de Govern.
Per la seua banda, Oltra, que ha recordat que aquesta possibilitat és prerrogativa del president de la Generalitat, ha coincidit que «en aquests moments no es donen les condicions per a avançar les eleccions».
Sobre aquest tema, Puig ha mantingut que no hi ha motius per a un avançament electoral, però «també seria absurd dir que no hi haurà cap possibilitat» perquè «seria renunciar a una competència» arreplegada en l’Estatut d’Autonomia.
En aquesta línia, ha comentat que és «evident» que la Comunitat Valenciana ha aconseguit «una fita de major autogovern» en tenir la possibilitat de poder convocar eleccions anticipades. «És un actiu més de l’autogovern, no el principal, però sí un d’important», ha constatat.
Puig ha afirmat, aprofitant la presència d’Oltra, que prendria aquesta decisió «des de la lleialtat política i personal» amb el seu soci de Govern. De fet, ha subratllat que la seua «obsessió» és » complir al cent per cent» els acords del Botànic.
Així, ha apuntat que la Comunitat Valenciana, amb el Botánic, està recorrent «un camí de reparació cap al renaixement», s’ha aconseguit un Govern «més estable» i s’ha generat un marc «molt positiu per a aconseguir una societat inclusiva i avançada». Amb tot, ha apuntat «a cada moment cal llegir» les circumstàncies en funció del «interès general».
Per la seua banda, Oltra ha recalcat que el del Botànic és «un bon govern» i «un govern estable» i per açò en aquests moment «no es donen les condicions» per a un avançament electoral, encara que no es poden conèixer «les circumstàncies de demà».
En eixe sentit, ha recordat que es tracta d’una prerrogativa del president de la Generalitat, amb qui està en «sintonia absoluta» i amb qui ha estat d’acord «des del principi» en com gestionar «la comunicació i la lleialtat des d’un govern plural». Així, ha destacat que han treballat «la sintonia i els afectes» dins del Consell.

Et Pot Interessar