El MusicFest de Potries inclourà una excursió musical per la Ruta de l’Aigua

El Music Fest, que es celebra a Potries del 17 al 20 d’agost, inclou una passejada amb els músics seguint la descripció musical dels elements que componen la Ruta de l’Aigua, amb una actuació a cada parada. La caminada, de dues hores a peu, es fragmenta amb parades per escoltar cada vegada un moviment, en llocs com el Partidor d’Aigües de la Casa Fosca o el de la Casa Clara. Música, aigua i natura en perfecta harmonia.

La primera parada serà al partidor d’aigües de la Casa Fosca amb l’actuació de Joan Peiró, qui interpretarà una obra per a guitarra, amb la temàtica aigua. La seua música ha estat modelada pel ritme de guitarristes gitanos com Angelo Debarre i guitarristes flamencs com Tomatito, les melodies de compositors clàssics com Debussy, J.S. Bach i Manuel de Falla i les harmonies de Jim Hall i Bill Evans. Va estudiar tot això sense oblidar les seues arrels: les tradicionals bandes de vent de València, ‘les albaes’ i els sons dels ocells en els camps de tarongers.

La segona parada és l’anomenada “Potries té platja”, amb l’actuació de NAS Duo, un duo de clarinet baix i percussió creat el 2008, amb seu a Londres. El seu treball es centra principalment en la música contemporània, encarregant i tocant peces noves per a aquesta combinació inusual. La innovació i els interessos de recerca els porten a col·laborar amb altres disciplines artístiques com la dansa contemporània, els artistes audiovisuals i, principalment, el procés electrònic.

NASduo ha aparegut en llocs i festivals com Wigmore Hall, St Martin the Fields, St John Smith Square, València International Performance Academy, Listenpony i Nonclassical.

La tercera parada està prevista al partidor d’aigües de la Casa Clara amb l’actuació de Bartosz Glowacki, membre de Deco Ensemble, solista internacional i guanyador dels més prestigiosos concursos d’acordió.

Bartosz Glowacki és una de les principals llums d’una nova generació d’acordionistes. El seu objectiu artístic és millorar la consciència de l’acordió a la música clàssica, així com desenvolupar un nou repertori per al seu instrument.

Com a solista ha actuat en moltes sales de concerts de prestigi, per exemple, The Wigmore Hall, The Royal Festival Hall, The Purcell Room, Salle Cortot, The Colston Hall, Studio SI of The Polish National Radio Station, i molts altres. Ha estrenat composicions de Luke Bedford, Richard Causton, Richard Ayres, Christopher Austin, Maciej Zimka, Marko Nikodijevic, Diana Burrell i Johannes Schöllhorn. A més de ser solista, Bartosz és un músic de cambra extremadament actiu.

Et Pot Interessar