Les empreses turístiques que amplien els contractes als seus treballadors tindran ajudes de fins a 10.000 euros

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), dependent de la Conselleria d’Economia, oferirà ajudes de fins a 10.000 euros a les empreses del sector turístic que amplien els contractes dels seus treballadors o els convertisquen en indefinits amb l’objectiu de «lluitar contra l’alta temporalitat del sector» i «oferir estabilitat laboral», segons ha informat Generalitat.
Les subvencions, que han sigut consensuades entre empresaris, sindicats i Administració, han sigut presentades al sector pel presidentde la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu.
Per a poder oferir les ajudes les empreses hauran d’ampliar en almenys 90 dies els contractes fixos discontinus o bé convertir en indefinit a persones que en l’exercici anterior hagueren sigut contractades, amb caràcter fix discontinu o temporal, durant un període de fins a 270 dies.
Podrà sol·licitar la subvenció qualsevol empresa privada, incloses les persones treballadores autònomes, amb centre de treball a la Comunitat Valenciana, l’activitat principal de la qual siga l’hostaleria.
El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha remarcat que amb aquestes ajudes se busca «contribuir a millorar la qualitat i la professionalitat del sector de l’hostaleria valenciana». A més, ha destacat que es tracta de la primera vegada que el Servei Valencià d’Ocupació engega una iniciativa d’aquest tipus «dirigida a un dels sectors més importants de la nostra Comunitat».
Nomdedéu ha explicat que, encara que el Servef ha convocat les ajudes per un valor de tres milions d’euros, està previst que s’amplie en funció de l’acolliment del sector.

Et Pot Interessar