El primer pla Barris Inclusius donarà atenció personalitzada als problemes d’integració i convivència de Gandia

Àngels Pérez, presidente de la Junta de Districte del Raval i el regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte «Barris Inclusius» que pretén, durant 6 mesos, integrar als col·lectius en exclusió social, principalment, la minoria ètnica gitana dels barris de Corea, Raval, Beniopa i El·líptica de Gandia.

Tal com ha explicat González, el projecte «pretén treballar amb els xiquets, principalment, que estan en edat escolar i que moltes vegades tenen una necessitat de suport social per part de l’administració blica la qual els ha d’oferir activitats de repàs escolars o activitats d’oci i temps lliure per tal de garantir una pedagogia o una educació digna en la igualtat«. A més d’aquest objectiu també és important «millorar la convivència en aquests barris» i, per això, es comptarà amb el suport de les «associacions com Bunyoleres Sense Fronteres o associacions lúdiques o de festers de Beniopa«.

Aquest projecte «permetrà estar més a prop dels col·lectius en exclusió social dels barris i millorar l’assistència social en cas de necessitar alguna ajuda«. Per aquesta raó, el regidor ha volgut insistir en que els rumors que existeixen sobre que la gent viu d’ajudes i delinqueix no són verdaders, ja que ha assegurat que «moltes vegades s’han denegat ajudes quan, per exemple, s’ha detectat que una persona està treballant mentre cobra ajuda«.

Fa un mes i mig es va obrir una borsa de treball en la que es van inscriure aproximadament 10 integradors i dinamitzadors dels quals, a partir «d’una baremació i una entrevista, van ser seleccionades quatre persones que actualment estan contractades fins al 31 de desembre per l’Ajuntament de Gandia«. D’aquestes quatre, dos són tassocs (dinamitzadors) i dos tissocs (integradors) i «ja estan planificant activitats de dinamització amb els xiquets i xiquetes de minoria ètnica que tenen dificultats a l’hora de poder tindre una infància normalitzada sense tindre problemàtiques provocades per l’exclusió social«.

A banda dels quatre professionals contractats i de l’ajuda de les associacions dels barris, també és «interessant que quan comence l’escola que es reunisquen les escoles afectades amb aquests problemes perquè el coneixement que tenen els educadors, amb una bona coordinació, li pot donar més sentit al pla, ja que són els que millor coneixen les mancances educatives dels xiquets i xiquetes«, ha afirmat Àngels Pérez.

Respecte al projecte, ha estat elaborat per l’Ajuntament de Gandia i compta amb una subvenció de 95.000 € de Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Fins al mes de desembre d’aquest any el Pla d’Integració estarà en marxa, malgrat això, «l’interés principal és donar-li continuïtat perquè puga tindre uns bons resultats de cara al futur«, ha agregat la regidora.

Per últim, Nahuel González ha destacat el fet que en el barri de Beniopa està prevista la creació d’un nou Centre Social, però abans d’aquest, farà 6 o 7 anys, hi havia una Unitat de Treball Social (UTS) i, per tant «aquest projecte recupera eixos serveis i fa que ara creuem el barranc i ens n’anem ja a treballar els problemes socials i que tenen dues parts, la convivència i les necessitats socials que moltes vegades van lligades al treball«.

Et Pot Interessar