Puig, Falles i un nou afront a Pedro Sánchez

G. CABANILLES                

Ximo Puig ha excusat la seua assistència a l’Escola de Bon Govern del PSOE amb el fet que coincideix amb els dies grans de Falles.  El PSOE pretenia escenificar amb l’Escola de Bon Govern la unitat interna del partit, però de seguida s’hi han confirmat absències: la de l’exsecretari general Alfredo Pérez Rubalcaba i la del president d’Astúries, Javier Fernández, i també les de l’expresident Felipe González i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Un nou afront a Pedro Sánchez. Si pensava el ressuscitat que anava a tenir una secretaria general pacífica és que no coneix als de Susana.

El cap del Consell, Ximo Puig, ha comunicat a la direcció del PSOE que no podrà desplaçar-se a l’Escola de Bon Govern per coincidir amb els dies grans de les Falles de València. Però a qui se li ocorren eixes dates, quan Ximo Puig té previst de fa temps vestir de brusa i recórrer tres dies els carrers de València fent esclatar masclets? És clar, no anava a patrimonialitzar Mónica Oltra el fervor faller. 
Puig havia sigut inclòs per l’organització de les jornades en una taula redona amb la resta de presidents autonòmics socialistes en la vesprada del dissabte 17 de març per a parlar de l’Espanya autonòmica. La mateixa taula de la qual s’ha descartat Javier Fernández, que es troba molt distanciat de l’actual direcció del partit. Quina llàstima, sense les profundíssimes teories de Puig sobre el federalisme com a solució al guirigall, la taula redona perdrà  consistència sense remei. 
Felipe González, per la seua part, va parlar amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, el dimecres passat per a comunicar-li que un viatge privat a Portugal li impedia impartir la classe magistral que l’organització de les jornades li havia adjudicat sobre ‘Aportació de la socialdemocracia a la construcció europea’. Sense González, eixa part del programa s’anul·larà.
El propi Pedro Sánchez ha restat transcendència a aquestes absències i remarca que des del dinar que va mantenir fa unes setmanes amb Felipe González, la relació entre ells s’ha canalitzat després de la deterioració patida en 2016, quan González va reconèixer haver-se sentit enganyat per Sánchez, qui li va prometre que s’abstindria en la investidura de Mariano Rajoy amb tal de no forçar unes terceres eleccions.
Pendent de confirmar encara està la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz. Sí es compta en canvi amb els dirigents d’Extremadura, Guillermo Fernández Encalla; Aragó, Javier Lambán; Balears, Francina Armengol; i Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.
Aquesta Escola de Bon Govern es desenvoluparà entre els pròxims 15 a 18 de març en el districte madrileny de Villaverde. A través de classes magistrals, conferències i diversos tallers, pretén formar als quadres socialistes de cara a les pròximes cites electorals i servir d’aparador per a cares poc conegudes que es presentaran a eixos comicis. 

 

Et Pot Interessar