9.7 C
Gandia
Divendres, 3 desembre, 2021

PUIG DIU UNA MITJA VERITAT

G.CABANILLES            

A hores d’ara no seria cap notícia dir que el president de la Generalitat Valenciana i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha dit una veritat a mitges. Puig ha declarat este diumenge, arran de l’embolic intern sobre la investidura de Pedro Sánchez, que ell “mai ha pactat amb la dreta”, al mateix temps que s’ha mostrat partidari que en el si del PSOE es produïsca un debat “serè i responsable”. Cal recordar, però, que Puig no va posar objeccions a convertir-se en president amb el suport de Ciutadans quan Mónica Oltra li estava posant ben dura la negociació del Pacte del Botànic.

És cert, Puig no ha pactat mai amb la dreta, però a més de tenir bones relacions immobiliàries amb el marqués de Morella, de tenir un bon paquet accionarial del que ha estat el principal braç mediàtic del PP a Castelló, i de tenir bones relacions amb Prisa gràcies a l’emissora associada del seu germà, va amenaçar de fer-ho en aquells dies previs a l’elecció de president quan Compromís se li resistia. Tampoc m’oblidaré de l’aferrissada oposició de Ximo Puig a querellar-se contra els empresaris acusats de finançar al PP quan li ho va demanar qui aleshores era secretari general del PSPV, Jorge Alarte. 

Preguntat per si se sent “al·ludit” per aquestes declaracions, Ximo Puig ha respost: “No, jo mai he pactat amb la dreta però crec que ha d’haver-hi un debat seriós, serè i responsable”.

El cas és que Puig es veu en un dilema: no pot desacreditar a Podemos com a virtual soci del PSOE i de Pedro Sánchez perquè governa gràcies a Podem a València. Què li anem a fer. 

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles