22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

La Càtedra d’Innovació UPV promou amb l’Ajuntament de Gandia l”A-ball” un innovador esport inclusiu

.

– Es disputarà un partit d’exhibició de “A-ball” per a promoure la creació del primer club d’aquest esport inclusiu a La Safor

L’Ajuntament de Gandia realitzarà el dia dimecres 9 de novembre en el Pavelló Esportiu El Raval, un partit d’exhibició de futbol en cadira de rodes “A-ball”: innovador esport adaptat amb el qual es desitja contribuir a la constitució d’un club a la ciutat.

A ball

L’activitat, que començarà a les 11.30 hores en les instal·lacions del Raval (carrer Rafelcofer, s/n, 46702, Gandia), integrarà un partit d’exhibició de A-ball entre els equips de l’Associació de Futbolistes del València i la Universitat Politècnica de València.

A més de presenciar el partit, persones amb discapacitat i sense, podran assistir a provar les cadires, a interactuar amb els jugadors d’aquests dos equips de la ciutat de València i a conéixer aquest divertit i integrador esport inclusiu.
Aquesta iniciativa d’esport inclusiu de l’Ajuntament de Gandia i de la Càtedra d’Innovació de la UPV, campus de Gandia, compta a més amb la col·laboració de l’associació PROMIS. Aquest projecte compta a més amb el suport de l’Àrea d’Esports de la Universitat Politècnica de València, dins de la seua política de foment de l’esport adaptat.

A-ball (capaç en la fonètica anglesa), és una nova modalitat esportiva que a principis de setembre a València i gràcies a AFAE -Associació per al Foment de l’A-ball a Espanya-, va realitzar un primer torneig nacional amb participació d’equips de Cantàbria, Madrid, Vila-real i la ciutat de València. Ha sigut a més reconeguda, entre altres, pel “Premi a la innovació en l’esport inclusiu” de PROMIS.

Per a Lydia Morant Varó, Regidora Delegada d’Esports i Joventut de Gandia, “amb el partit de futbol A-ball i la posterior sessió de promoció d’aquest esport inclusiu, realitzarem una xarrada informativa amb clubs i associacions per a identificar entre tots la possibilitat de crear un club per a la ciutat de Gandia”.

SOBRE LA CÀTEDRA

La Càtedra d’Innovació de la Universitat Politècnica de València -Campus de Gandia-, té com a objectius:

– Fomentar la innovació en les empreses.
– Estimular i accelerar l’actitud emprenedora dels nostres joves en sectors innovadors.
– Fomentar la cultura de la innovació, la solidaritat i la creativitat en els joves.

PATRONS DE LA CÀTEDRA:

Ajuntament de Gandia / Ajuntament de Tavernes / Ajuntament d’Oliva / Ajuntament de Xeraco / Fundació Vicky Foods / Caixa Popular / Asfalts Chova / ODEC / Citrosol / CONNECT MTA / FutuRS, Ribera Salut

Articles relacionats