26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Programa de Prevenció de Càncer de Còlon en el Centre de Salut de Beniopa

El Programa de Prevenció de Càncer de Còlon és un programa gratuït dut a terme per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que està dirigit a homes i dones de 50 a 69 anys empadronats en la Comunitat Valenciana.

L’objectiu del garbellat consisteix a disminuir la incidència de càncer de còlon detectant lesions asimptomàtiques que poden degenerar a càncer.

És tan senzill com participar en la realització d’un test de sang oculta en femta rebent-lo en el seu domicili i depositant-lo en el seu centre de salut.

Amb això es determinarà a quins pacients se’ls ha de realitzar colonoscòpia en el cas d’eixir positiu el test. Des del mes de març el Centre de Salut Pública de Gandia està convidant a participar a la població de la zona bàsica de Beniopa que inclou els districtes de Beniopa i Benipeixcar de Gandia, així com les poblacions de Barx, Benirredrà i el Real de Gandia.

Es recorda a tota persona resident en aquesta àrea que no haja rebut la seua invitació i desitge participar, que contacte a través del telèfon 96 2829468 o envie correu electrònic al ppccr_gandia@gva.es.

Articles relacionats