10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Si a la Marjal, no un macro-càmping a la Marjal

– Compromís Més Gandia unida reitera l’oposició a la ubicació d’un macro-càmping de luxe a la Marjal

• Continuen pensant, després d’analitzar els informes municipals nous, que una infraestructura d’aquestes dimensions i afluència de gent (més de 2.000 persones) tindrà una afecció directa sobre els espais naturals de la Marjal.

• D’igual manera, consideren necessari un estudi de mobilitat complet i unes propostes realistes per als accessos, ja que l’augment de la mobilitat afectarà una zona sensible i fràgil com és la marjal i generarà conflicte en les zones urbanes pròximes, com ara el Grau i el Molí de Santa Maria

Des del Grup Municipal de Compromís Més Gandia unida s’ha valorat el trasllat des de la Junta de Govern local a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Transport de nous informes municipals relatius a la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) del macro-càmping de luxe a la Marjal de Gandia sol·licitada per la mercantil Sunny ResortsSL.

En primer lloc, Compromís Més Gandia unida segueix pensant, igual que el primer dia, que la ubicació del projecte no és l’adequada. “Pensem que no ha quedat justificat degudament, per part del promotor, la ubicació d’una infraestructura d’aquestes dimensions i afluència de gent en un entorn de sol no urbanitzable amb afecció directa sobre els espais naturals de la Marjal. Considerem que hi ha altres espais més favorables en el nostre municipi per a fer una altra proposta d’ubicació. La Marjal es protegeix, no es transforma”, ha insistit el portaveu municipal, Josep Alandete.

D’igual manera, han insistit en la necessitat de què s’explique minuciosament com conviurà l’elevat trànsit que es generarà en la zona del Grau, amb les més de 800 places de pàrquing i més de 2.000 noves que contempla el macro-càmping de luxe i que “de ben segur afectaran la mobilitat d’una zona sensible i fràgil com és la marjal i generarà conflicte en les zones urbanes pròximes, com ara el Grau i el Molí de Santa Maria. En aquest sentit, considera necessari un estudi de mobilitat complet i unes propostes realistes per als accessos”.

Articles relacionats