22.1 C
Gandia
Divendres, 31 març, 2023

Primer concert de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

L’Orquestra Federal està dirigida per Cristóbal Soler, que és considerat com un dels directors de la seva generació més prestigiosos del moment, i està conformada per 95 joves d’entre 15 i 28 anys de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.

El primer concert de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV serà el divendres 7 de setembre a les 20.00h al Gran Teatre de Xàtiva. El segon, amb el qual es posarà fi a la temporada, se celebrarà el 15 de setembre a les 19.30 al Palau de la Música de València. Aquest concert serà molt destacat perquè forma part de les activitats programades per commemorar el 50è aniversari de la FSMCV i en ell participarà l’Orfeó Valencià i, a més, s’estrenarà a nivell mundial l’obra “Rose in Flame” per a arpa, veu i orquestra del compositor de Novelda Oscar Navarro.

Als 95 joves titulars de l’Orquestra Federal que participaran en aquests concerts se sumaran els directors assistents a 2018 Pascual Cabanes, Jeroni Castelló i Pere Vicalet (qui va ser director el 2017 de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV).

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va néixer el 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre a els estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres així com realitzar actuacions que mostrin el resultat artístic d’una formació orquestral de mida mitjana formada per músics pertanyents al nostre col·lectiu associatiu, entre d’altres.

Articles relacionats