10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

El govern de Gandia denuncia greus defiències l’edifici de la Policia

policia 1
Vicent Mascarell i Àngels Pérez.

La regidora responsable de la Policia Local de Gandia, Àngels Pérez, i el coordinador d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han informat de la situació heretada en les dependències de la Policia Local construït durant la passada legislatura i que va tenir un cost final de 6,4 milions d’euros.

Àngels Pérez ha qualificat la situació com una prova de “la incompetència i la deixadesa de l’anterior govern i a la qual hem de posar solució” i ha qüestionat que sota el govern del PP es decidiras edificar la instal·lació expropiant una parcel·la per 3,9 milions d’euros quan a pocs metres el consistori disposa de solars municipals.

La regidora ha recordat que dies després de la inauguració, els sindicats ja van presentar per registre d’entrada un escrit denunciant totes les deficiències i les anomalies: goteres, fuites d’aigua, filtracions, manca de ventilació als vestidors, falta d’aire condicionat i calefacció en els vestidors i en les dutxes, a més de mala planificació dels espais, “deficiències que s’han anat solucionant per part de l’actual govern tot i la delicada situació econòmica”.

Sobre el problema descobert, l’edil responsable de Seguretat, ha informat de que aquest cap de setmana es va procedir a la detenció d’una persona que va ser traslladada al dipòsit de les dependències municipals. “Quina va ser la nostra sorpresa quan vam comprovar que una sola persona i amb les seues pròpies mans va ser capaç de causar greus desperfectes a la cel·la, ja que les parets del recinte, eren de pladur“, declara Àngels Pérez. “És incomprensible que l’anterior govern i actual oposició, foren tan inconscients de permetre aquest tipus d’acabats per a una zona de les dependències tan sensible com és el dipòsit de detinguts. Les persones que es porten allà poden ser molt perilloses. Es tracta d’una prova més de la política a la qual ens tenia acostumats el PP: molta foto i acte inaugural, mentre el decorat només se sostenia amb murs de cartó pedra“.

Per la seua banda, Vicent Mascarell ha qualificat la situació d'”al·lucinant. Podria ser broma si no estiguérem parlant d’un tema tan seriós. La seu policial  és el símil perfecte de l’anterior govern: molta espectacularitat per fora però de formigó ni un gram. I tot malgrat haver invertit 6,4 milions d’euros a l’edifici“.

El coordinador d’Urbanisme ha explicat que el dia de hui encara s’han de pagar 219.000 € a l’empresa constructora per diverses millores que van ser encarregades des del govern sense tenir en compte les recomanacions dels tècnics municipals, pel que el recinte no té llicència. “És un aspecte que estem solucionant amb l’empresa constructora juntament amb els tècnics municipals i que esperem solucionar en breu“.

Sobre els danys, Mascarell ha informat que les primeres estimacions dels tècnics municipals ascendixen a 20.000 €, ja que s’hauran de reforçar les parets amb formigó o planxes metàl·liques per complir amb totes les normes de seguretat i la normativa vigent d’acord amb un nou projecte realitzat pels tècnics municipals, i s’ha preguntat “qui va decidir que les parets d’aquestes cel·les destinades a presumptes delinqüents foren de pladur. És una cosa que només els membres de l’anterior govern poden respondre“. “Al final es demostra que al PP no li interessava la ciutadania, ni la seguretat, ni la policia ni millorar el servei. Van posar molt interés en l’expropiació i en afavorir els interessos dels seus amics en contra dels interessos de tots“, ha conlòs.

El PP es remet als informes tècnics

Des delPP, per la seua part, recorden que com a anteriors dirigents, el govern popular va encarregar la construcció d’una nova Reguarda de la Policia Local “amb els corresponents informes tècnics, que és on s’indica, entre uns altres, els materials per al desenvolupament del projecte”. Des del PP es lamenta que “es qüestione la capacitat dels tècnics”, i sol·liciten als socialistes “elegància i respecte” cap a funcionariat de la casa.
Finalment, afirmen que “els polítics el que han de discutir és sobre les inversions i projectes a desenvolupar. I va ser precisament el Partit Popular qui va complir la promesa electoral de construir una nova Reguarda de la Policia Local, després d’anys de dur règim socialista, on aquesta promesa va ser obviada”. Com a resultat d’açò, afig el PP, i “al marge de qüestions tècniques menors, fora del debat polític, l’actual Reguarda de la Policia Local és el millor de tota la Comunitat Valenciana”.

Articles relacionats