16.9 C
Gandia
Dimarts, 30 maig, 2023

Prieto anuncia noves propostes: “la Penya Roja destinació d’escalada internacional, Bo Taxi i dotació de places d’aparcaments i espai d’esdeveniments a la Platja de Gandia”

Prieto es compromet a adquirir la Penya Roja per convertir Gandia en una destinació d’escalada internacional

– Ja s’han iniciat els tràmits per adquirir directament aquest espai  de Marxuquera per la seua singularitat dins el món de l’escalada

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, ha anunciat una nova proposta electoral destinada a millorar els recursos naturals vinculats a l’escalada esportiva i establir Gandia com a destinació d’escalada en l’àmbit internacional, als temps que es genera un producte turístic sostenible i amb la capacitat per desestacionalitzar l’oferta. Per aquesta raó, Prieto s’ha compromés a dur endavant l’adquisició de la Penya Roja les pròximes setmanes i abans de finalitzar la legislatura.

“Volem dotar-la de tota l’estructura necessària per a la pràctica segura de l’escalada. Condicionant l’entorn, senyalitzant la zona com cal i promocionant aquesta zona d’escalada que tant d’interés desperta entre els escaladors i les escaladores de tot el món. Per això, iniciem els tràmits per adquirir directament aquest espai per la seua singularitat dins el món de l’escalada”, ha afirmat Prieto.

Tal com ha explicat el candidat socialista, perquè la zona es convertisca en un nou al·licient turístic, s’havien de resoldre una sèrie de problemes. El primer era que no es podia promocionar com a tal en tractar-se d’una propietat privada i el segon era que un dels propietaris de part de la muntanya, la que fa el pas a les vies d’escalada, havia tancat l’accés. Un aspecte que va ser solucionat quan el Club Alpí Gandia va adquirir la propietat.

“És una de les millors muntanyes d’Europa i promocionarem aquesta zona de Marxuquera i la portarem a totes les fires nacionals i internacionals”, ha indicat Prieto, qui ha incidit que “altres fan anuncis i nosaltres parlem de fets, ja que la compra és imminent”.

Per a concloure, el candidat socialista ha destacat que “aquest tipus d’iniciatives ens ajuden a desestacionalitzar el turisme, i atraure Gandia a un turista d’alt poder adquisitiu que genera ingressos. Amb aquesta adquisició potenciem un valor patrimonial i ambiental de primer ordre i contribuïm a generar economia de la ciutat”.

Prieto farà possible a la platja més de 1.000 noves places d’aparcament i un espai per a grans esdeveniments

• Amb esta iniciativa es pretén dinamitzar la platja de Gandia amb una zona d’oportunitats i més espai per a estacionar vehicles

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia pel PSPV-PSOE, José Manuel Prieto, ha avançat hui una nova proposta electoral la qual consistix a posar en marxa el procediment per a posar a disposició les parcel·les que siguen necessàries per a dotar la platja de Gandia amb més de 1.000 noves places d’aparcament i, alhora, generar un espai per a grans esdeveniments, concerts i actuacions, seguint amb la zona del PAI d’equipaments privats.

“Som conscients de la necessitat de crear més places d’aparcament a la platja de Gandia i, també, de la necessitat de seguir generant espais de grans dimensions que puguen acollir esdeveniments de gran format. Per això, amb esta iniciativa dinamitzem la platja i, a la vegada, la dotem de més espai per als vehicles, creant una nova zona d’oportunitats a la mateixa per a gaudir i atraure més visitants i turistes”, ha indicat Prieto.

Prieto implantarà el Bo Taxi amb transport a demanda des del domicili de persones amb mobilitat reduïda

• L’alcalde de Gandia explica en unes trobades amb la gent gran la posada en marxa d’un programa per a pal·liar els efectes de les persones majors que viuen a soles, la creació de noves residències o una finestreta única a l’ajuntament

• Prieto: “Pensem amb la gent gran i, el més important, si vivim junts, hem de viure cada dia millor, estar millor atesos i treballar per la seua qualitat de vida, que és tant com dir treballar per la riquesa de la societat i de la ciutat”

230510 frances 230510 8968
L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, s’ha reunit aquesta setmana amb la gent gran de la ciutat per a explicar-los de primera mà les propostes del programa de govern relacionades amb aquest col·lectiu i amb el qual es presenta a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, amb uns encontres que han tingut lloc als centres de convivència de Roís de Corella i Corea per a escoltar també les seues idees i suggeriments, els quals han comptat amb la presència de la regidora de Gent Gran i Centres de Convivència, Liduvina Gil, i el metge cardiòleg jubilat i membre de la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia, Salvador Bellver.
Prieto va destacar en aquestes trobades que “vivim més anys i cada volta volem viure millor atesos. Aquest és el camí que hem obert amb els centres de convivència i les iniciatives que ja hem fet destinades per a la gent gran de Gandia, les quals van a millorar-se i intensificar-se perquè els nostres majors cada vegada estiguen millor atesos i millor cuidats”.

Entre les accions que recull el programa de govern del PSPV-PSOE de Gandia destaca la implantació del Bo Taxi, amb transport a demanda des del domicili de persones amb mobilitat reduïda fins als centres de salut i l’hospital universitari Francesc de Borja. Al mateix temps, s’impulsarà una nova concessió de transport públic urbà que connecte millor la ciutat amb més parades, més itineraris i més freqüències, la qual beneficiarà la gent gran.

També es posarà en marxa el programa d’acció comunitària RADARS per a les persones majors que viuen a soles, mitjançant la creació d’una xarxa de persones als distints barris de Gandia, per a lluitar contra els efectes de la solitud no desitjada en la gent gran, la qual repercuteix negativament al seu benestar i qualitat de vida, i per a previndre situacions de risc associats.

D’altra banda, es crearan a través de la iniciativa público-privada noves places de residències per a la gent gran, amb la nova residència de capital privat amb 137 places concertades i 20 de centre de dia ubicada en la zona de Beniopa-Passeig, sumant altres projectes previstos en diversos barris de Gandia.

Prieto també va assenyalar que es farà front a l’escletxa digital perquè cada vegada siga menor, fent un pas més amb una finestreta única en l’Ajuntament de Gandia per a atendre a la gent gran, sense cita prèvia i sense certificat digital, facilitant-los la gestió de qualsevol tràmit administratiu que necessiten realitzar. A més, seguiran oferint-se cursos com els que s’han posat en marxa a l’Urbalab aquesta legislatura per a alfabetització digital o ús de les noves tecnologies de la informació.

“Pensem amb la gent gran, treballem amb ella i, el més important, si vivim junts, hem de viure cada dia millor, estar millor atesos i treballar per la seua qualitat de vida, que és tant com dir treballar per la riquesa de la societat i de la ciutat”, va remarcar l’alcalde de Gandia.

Articles relacionats