16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Comença la campanya electoral a Gandia amb la incertesa del resultat final

 

Cap pronòstic és vàlid a Gandia, els nous moviments que s’han produït, a l’àmbit de nous partits, són difícils de poder valorar, a més a més, el canvi de lideratge dels populars, que apartaren a Víctor Soler de la carrera per l’alcaldia per Juan Carlos Moragues, és una nova incertesa.

El socialista, José Manuel Prieto, actual alcalde Gandia, té l’aval d’una gestió que ha fet que Gandia compte amb projectes i inversions que donat ja fruit, i altres, en els anys vinents en tots els àmbits de la ciutat, salut, justícia, esport, cultura, turisme, residencies, centres de dia, etc., i que ha comptat amb el seu soci de govern Més Gandia, amb el pacte del Serpis.

Una legislatura marcada per la pandèmia i la guerra d’Ucraïna, que ha afectat de forma molt greu a la societat i que necessitava respostes urgents, destacable la gestió econòmica que ha permés rebaixar el gran deute de Gandia i tindré una tresoreria sanejada.

Screenshot 2023 05 12 08 28 31 372 com.facebook.katana edit

Prieto ha assenyalat que “Units, junts. Amb la força de la il·lusió pel futur i la satisfacció de la gestió ben feta, encarem la campanya electoral del 28 de maig de Gandia, tenim un partit unit, que sap afrontar reptes, fer-los oportunitats. I ho tornarem a fer escoltant a tots, persona a persona. Vos demane el vostre vot per al projecte que lidere, que avança, soluciona problemes i atrau inversions, per tu i per tots. Vos demane ajuda, que ens mobilitzem com mai, per fer història, per ser ciutat líder, perquè el millor està per vindre“.

230512 frances 230512 9045 1

Prieto: “Seguim sent la força dels gandians perquè guanye cada persona, perquè guanye Gandia i perquè guanyem junts” 

Prieto també es va referir al PP de Gandia com  “aquells que diuen que ‘nos fríen y esto es un infierno’, i que ‘Gandia va mal y la playa està fatal’”, preguntant-se: “Tot i això, sabeu que ha baixat governant nosaltres a Gandia? Ha baixat l’atur, els impostos i el deute. I, sabeu que ha pujat? Ha pujat l’ocupació i les afiliacions a la Seguretat Social”, afegint que “tot açò ho hem fet compatible en un moment molt complicat, amb més de 130 milions d’euros d’inversions, a més dels fons europeus que ens estan ajudant a transformar la ciutat. I, esta nova transformació de Gandia no l’estem fent nosaltres a soles. Estem fent-la en companyia de tots

 

Alícia Izquierdo, és la candidata a l’alcaldia de Més Gandia, compta amb l’experiència de ser regidora durant dos legislatures a Gandia i té al davant el repte de continuar sent un puntal bàsic per la governabilitat d’esquerres a Gandia, amb el hàndicap de la no acceptació de Josep Alandete de com van ser les primàries, que es van ajustar a les normes de Compromís per Gandia on tots dos eren militants, i que va finalitzar amb la baixa d’aquest del partit. Més Gandia ha fet propostes en tots els àmbits, destacant la mobilitat, serveis socials, salut, etc., assenyalant que és la candidatura unitària de l’esquerra gandiana.

Alicia pegada de cartells

 

Alícia Izquierdo, candidata a l’Alcaldia, ha declarat: Estem molt il·lusionades, perquè hem aconseguit preparar una candidatura tal com la gent ens demanava, que per fi les esquerres ens unírem per a liderar el canvi que vam iniciar el 2015; La nostra força són els colors de l’esquerra valencianista, social, verda, feminista… Volem liderar el canvi, des de l’alcaldia. Amb un impuls nou a les polítiques que prioritzen la despesa social, que garantisquen el dret a l’habitatge i a uns serveis públics de qualitat. Que donen suport als nostres sectors productius, als joves i tinguem cura de la gent gran i les persones més vulnerables. Un govern amb polítiques d’igualtat i diversitat, reals, de tolerància zero amb el masclisme i la LGTBI-fòbia. Compromés en la lluita contra el canvi climàtic o que no tinga por de recuperar els carrers per a les persones”.
SOMCOMTU grup
Hem dissenyat molts actes per a estar presents a tots els barris i arribar a tots els sectors. Amb propostes reals, realitzables. Amb un disseny fresc, innovador, que transmeta el que som Més Gandia, persones pròximes a la gent, que venim de les places i els carrers, que fem de la diversitat la nostra forma de ser. En definitiva, perquè Més Gandia, com diu el nostre eslògan: ‘Som com TU’. Eixim a Guanyar!

Josep Alandete, líder de Projecte Gandia, es presenta amb la companyia d’Els verds de Gandia i Esquerra Republicana, amb una campanya estructurada i que possiblement obtindrà representació al consistori gandià, fet que dividiria el vot d’esquerres en benefici de les candidatures de la dreta gandiana.

FB IMG 1683872716734

Alandete, presentava Projecte Gandia com “som un equip de persones que no volem viure de la política sinó que volem contribuir al govern de la ciutat pensant només en el benestar de les persones i el bé comú. Amb una trajectòria professional i vital que ens avala per la nostra activitat laboral i presència en el teixit associatiu de Gandia. Persones coherents i diverses de tots els barris, tots els sectors socials i de totes les generacions“.

 

Els populars de Gandia, encapçalats per Juan Carlos Moragues s’han presentat durant  la precampanya amb un objectiu l’enfrontament directe i l’ataca al candidat socialista, José Manuel Prieto, com el rival a batre. La presentació de propostes sempre han sigut amb contingut en clave autonòmica,  i destacant sobre les demés la baixada d’impostos amb la pujada de serveis i inversions, una fórmula difícil de resoldre.

El Partit Popular de Gandia va iniciar la campanya amb un sopar amb afiliats i simpatitzants, on Juan Carlos Moragues, candidat a l’alcaldia es va dirigir als allí reunits i a les 24:00 es dona la tradicional pegada de cartells.

Carlos Moragues

“Ens esperen dues setmanes realment apassionants. La democràcia és meravellosa, no sols per l’apoderament que ens brinda a l’hora de triar periòdicament als nostres representants públics. És magnífica per omplir els nostres cors d’esperança, alguna cosa que podem respirar ací mateix en aquesta plaça

Articles relacionats