16.1 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Presentació del llibre “Junil a les terres dels bàrbars” de Joan-LLuis Lluis

 

La Biblioteca Central acull la presentació del llibre “Junil a les terres dels bàrbars”, de Joan-Lluís Lluís, amb la col·laboració d’Ambra Llibres, programada per a aquest dimecres 1 de desembre i que es farà a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central a les 19:30 h.

Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 29 de juny del 1963) és un novel·lista, poeta, traductor, assagista i columnista que ha rebut diversos premis literaris, en particular el premi Sant Jordi 2017 per Jo soc aquell que va matar Franco. Té obres traduïdes en basc, castellà, francés i txec.

Amb Junil a les terres dels bàrbars, Joan-Lluís Lluís entra al Club dels Novel·listes: una gran novel·la d’aventures, un viatge per l’Imperi romà en què la poesia, la llengua i la traducció són el motor de l’acció.

“Una vegada hi havia un home que menyspreava la seua filla.” Amb començament de rondalla apareix l’heroïna d’aquesta història, anomenada Junil. Encola papirs a la llibreria del pare i aprén a llegir a l’ombra del seu menyspreu. Però mort el pare, morta la ràbia -i és la filla qui ha concebut l’arma del crim.

Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l’era cristiana; el lloc, una marca de l’Imperi romà. Travessen la frontera i aprenen a anar a palpes pel món, on els déus i les llengües varien. Què diuen els estranys amb qui topen? Què volen? A mesura que avancen, l’afany de caminar eclipsa la por i s’encomana a altres fugitius.

Junil a les terres dels bàrbars és la setena novel·la de Joan-Lluís Lluís i un acte de fe en la imaginació: una gran i esplendorosa novel·la d’aventures, amb les peripècies com a llenguatge i l’estranyesa com a condició.

Articles relacionats