PP, PSOE I CIUTADANS PACTEN LA COMPOSICIÓ DE LA MESA DEL CONGRÉS

Segons ha confirmat Ciutadans en un comunicat, l’acords compromet el seu suport al PSOE perquè López presidisca la Cambra, així com que el PP tinga tres representants en este òrgan, entre els quals hi ha el vicepresident primer. «L’acord inclou que el partit liderat per Albert Rivera tinga dos de les quatre secretaries de la Mesa del Congrés», afegeixen.

Alhora, Ciutadans explica que les negociacions, de les quals s’han encarregat el vicesecretari general del partit, José Manuel Villegas, i el diputat per Madrid Miguel Gutiérrez, s’han portat a terme per separat, d’una banda amb el PSOE i per un altre amb el PP.

Per la seua banda, el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha rebutjat l’acord per a tancar la composició de la Mesa del Congrés i que deixa a la seua formació amb dos llocs a l’òrgan de Govern i previsiblement sense la possibilitat que les seues aliances territorials conformen grups parlamentaris propis.

En mateixa esta línia, el seu número dos i diputat electe Íñigo Errejón ha lamentat que este acord entre PP, PSOE i Ciutadans per a «repartir-se la Mesa del Congrés» confirma «un tripartit de l’immobilisme». «Seria un pas enrere respecte al 20D», ha avisat.

Tot i això, este mateix dimarts el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornat a rebutjar que Podem i els seus socis puguen formar quatre grups parlamentaris perquè, segons ha explicat, esta Cambra ha d’abordar assumptes d’índole nacional i correspon al Senat dirimir els assumptes de caràcter territorial, el que ha impedit finalment l’acord per a la Mesa.

Et Pot Interessar