9.8 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

El PP posa en dubte la utilitat de la gala del turisme de Gandia

El Grup Municipal Popular ha posat en dubte la utilitat de la Gala de Turisme de Gandia, una novetat anunciada per l’alcaldessa, Diana Morant, a qui el PP retrau que la proposta no haja estat debatuda a la Mesa del Turisme. 

El PP fa en falta polítiques turístiques tendents a desestacionalitzar el turisme en la platja de Gandia durant els mesos durs de temporada baixa, i es  pregunta si  la Gala del Turisme de Gandia servirà per a ajudar en la desestacionalización.
El regidor popular Pepe Just ha preguntat “quant costa, qui és el jurat, i on estan les bases per a baremar als premiats”. 

Per la seua banda, Víctor Soler, portaveu del Grup Municipal Popular, ha declarat que “no sabem per què s’ha organitzat, ni amb qui han consensuat el format. El que sí els demanem és que quan acabe facen una volta per la platja de Gandia i coneguen la realitat del districte marítim”.

Des del PP es dubta que “la platja de Gandia es promocione durant els mesos d’hivern realitzant una Gala de Turisme sufragada per tots els gandians inclosos els sofrits negocis de la Platja de Gandia, per a acabar premiant a un restaurant de fora de la ciutat”.

Finalment, en referència a les al·lusions a SICTED o Convention Bureau, els populars recorden que van ser iniciatives sorgides del govern del Partit Popular i que ara el govern local davant la seua inacció “pretén fer creure que són iniciatives seues”, conclou el PP.

El govern diu que el PP vol que al turisme li vaja mal

La resposta ha arribat del portaveu del govern, Jose Manuel Prieto, i el coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, els qui han afirmat que l’esdeveniment pretén reconéixer i premiar els diferents agents que han destacat en la ciutat en el seu compromís per la qualitat, la innovació i trajectòria.

Prieto ha afirmat que “el PP es nega a reconéixer que en aquesta ciutat les coses s’estan fent bé i no volen que es reconega la bona feina que desenvolupa el sector turístic”.

El regidor ha explicat que dels 36 premiats o que rebran un reconeixement, 29 es corresponen amb empreses que han aconseguit el segell SICTED que atorga el Ministeri de Turisme. “A Gandia tenim talent i no entrarem en discutir amb els qui gastaven a mans plenes per promocionar el model Shore”. D’altra banda, també es reconeixerà l’impacte de turistes que atrauen la nostra ciutat dos operatius com els realitzats pel Campus de Gandia de la UPV amb el congrés Comunica2 i la federació Assemblees de Déu d’Espanya (Fade) que possibiliten amb el seu congrés anual que prop de 1.800 persones acudisquen a la  ciutat d’arreu del món. A més, dins de la promoció d’esdeveniments esportius, es reconeix la implicació del Club Ciclista Escapada per la Setmana Ciclista Valenciana i de l’empresa Beach Camp per l’organització del Sunsation Beach 2016 i 2017, gràcies a la qual arriben a Gandia al voltant de mil jugadors de vòlei platja, millorant l’ocupació hotelera i d’apartaments als mesos de temporada baixa.

Finalment, s’atorguen tres premis a la trajectòria, innovació i aposta per la qualitat que en aquesta primera edició recauran a l’Hotel la Gastrocasa, Restaurant Casa Manolo i Hotels RH, que destaquen en els seus sectors per la seua excel·lència i contínua millora.

Per finalitzar i sobre les crítiques a la desestacionalització, Prieto s’ha referit a les dades de la patronal HOSBEC que certifiquen mes a mes la millora de les dades d’ocupació a Gandia, i ha anunciat que durant 2017, 55 noves empreses s’han sumat al projecte SICTED, entre elles nou restaurants i dos xiringuitos. “Seguim fent bones coses, amb pocs recursos i malgrat que el PP vol que les coses li vagen malament a la ciutat i al sector”.

Per la seua banda Salvador Gregori recorda alguna de les despeses que el PP va realitzar durant la passada legislatura ara que els populars pregunten i critiquen la inversió en aquest tipus de reconeixements al sector. “Els populars tenen la memòria curta, han oblidat que van dilapidar 150.000 € en el projecte de fum del parc aquàtic que es va quedar en infografies i res més; 155.000 € que van gastar en aquell projecte de la ciutat agroalimentària o més de 350.000 € en una qüestió tan inespecífica com el posicionament web online en dos anys”. Gregori afegia que “els qui critiquen aquest model d’aposta per la qualitat, es van gastar 18.000 € en posar generadors a la casa d’un familiar del govern del PP perquè funcionés el Gandia Shore. Crec que Soler i Just no poden opinar res respecte d’aquest tema”.

Articles relacionats