El PP denuncia una plaga de mosquits i paneroles a Gandia i la platja per falta de tractament

El PP ha denunciat una “plaga greu” de mosquits i paneroles per l’absència de tractament, acompanyat per les altes temperatures. La falta d’inversió en tractaments de fumigació pers controlar les plagues de mosquits i paneroles han derivat, en opinió del PP, en “un vertader problema de salubritat”.
Andrés Puig, regidor del Grup Municipal Popular, assegura que “la gent ens para i ens diu que ja no saben què dir i com dir-li als regidors del govern que Gandia està bruta, fa mala olor i la tenen abandonada”.
Puig ha insistit en aquesta idea i ha afegit que “amb les altes temperatures s’està agreujant aquest problema i apareix un altre, el de les plagues. No es pot ni anar ni Gandia, ni per la platja, està ple de mosquits i paneroles i ací ningú fa res, ningú fumiga”.
Els populars denuncien a més, que les fonts de Gandia en estar la majoria trencades, produeixen xicotetes tolles per les ocasionals pluges, que es converteixen en possibles focus de cria de mosquits.
D’altra banda, el PP sol·licita que comence la neteja dels embornals per a evitar males olors, plagues d’insectes i també de rates i ratolins; així com a mesura de prevenció davant la pròxima arribada de l’estació de pluges.
“Que netegen i reparen les fonts, els embornals, així com les papereres que estan fins a a dalt. Es tracta de tenir una mínima cura de la ciutat”.

El govern ho atribueix al Pla d’Ajust

Sobre les crítiques del Partit Popular, des del govern de la ciutat afirmen que “les retallades realitzades en determinats serveis municipals han estat fruit d’un pla d’Ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda, també governat pel PP, a causa de la desastrosa gestió econòmica que va tenir lloc durant la passada legislatura i que va augmentar el deute municipal en 140.000.000 d’euros en només quatre anys”.
Sobre les crítiques abocades per l’existència del mosquit tigre, des del govern recorden que la ciutadania pot comunicar-se amb Serveis Bàsics per a solucionar el problema quan siga detectat i que se seguix treballant amb campanyes de conscienciació i buscant recursos en altres administracions. Aquest mateix mes, recorden, s’ha sol·licitat una nova ajuda per valor de 30.000 € per a continuar amb els programes de difusió i per combatre aquest insecte.
D’altra banda i pel que fa als embornals i neteja de carrers, el regidor delegat de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, ha recordat que “l’actual govern ha estat el primer que va posar en marxa un programa integral de neteja del 100% dels carrers de la ciutat a més d’una revisió exhaustiva dels embornals que va permetre que durant les passades pluges torrencials de final d’any no es produïren incidents greus. Un altre tema és el de les fonts municipals. Quan vam accedir al govern ens hem trobat amb una manca de manteniment absoluta que ha provocat que alguna d’aquestes fonts requerisquen importants inversions. A mesura que disposem de fons estem solucionant les incidències però és increïble que el PP acabe criticant el que ells han provocat amb la seua desídia i falta d’atenció”.

Et Pot Interessar