El CC El Garbí, únic d’Espanya amb dos atletes seleccionats per al mundial juvenil

Quique Llopis.

Dos atletes del CC el Garbí han sigut seleccionats per a participar entre els deu atletes que representaran a Espanya en el Campionat Mundial Juvenil que se celebrarà a Nairobi, Kenya, del 12 al 16 de juliol. Tres atletes de la Comunitat Valenciana viatjaran a Nairobi en les pròximes setmanes, entre ells dos de l’equip morat de la ciutat de Gandia.

Gema Martí (a la imatge superior) ha sigut seleccionada per a representar a Espanya en llançament de martell al costat de Natalia Sánchez. Gema està entre les deu millors del ranquin mundial. La selecció d’aquest campionat, que és l’últim, és una de les més complicades atés que s’analitzen els resultats de l’atleta basant-se no només en les seues actuals marques sinó també en la posició que ocupava en la passada temporada. Gema ha batut enguany fins a 5 vegades el rècord d’Espanya en tres competicions diferents. Aquestes són les seues marques aconseguides en la temporada, però cal recordar que Gema ja va ser cinquena d’Europa la passada temporada en el Campionat Europeu Juvenil.

D’altra banda, Quique Llopis ha sigut seleccionat per a representar a Espanya en 110 metres barres després de proclamar-se doble Campió en el Juvenil de Getafe del cap de setmana tant en 110 m. tanques com en relleus 4×100. Així mateix, enguany es va proclamar doble Campió d’Espanya en una altra ocasió a Sabadell, on va aconseguir l’or tant en 60 metres barres com en 200 metres llisos en Pista Coberta. I aquests són només alguns dels seus títols, ja que amb la seua curta edat ja suma set ors en campionats d’Espanya i tres plates.

El Club de Córrer el Garbí és l’únic que aconsegueix col·locar a dos atletes en aquesta selecció de deu juvenils. Al costat d’ells, a més de la madrilenya Natalia Sánchez, viatjarà el valencià Jorge Dávila del Platges de Castelló, qui competirà en Decathló, els catalans Toni Baños i Alex Sales, els qui competiran en 2.000 metres obstacles, la també catalana Jael Bestue qui participarà en 200 metres; Carla García, de Madrid, qui competeix en 100 metres barres, Mariona García en 5 km marxa i Maria Vicente en Heptathló.
Els joves, acompanyats de l’equip tècnic, eixiran d’Espanya el 9 de juliol, i tornaran el dia 17 després de la competició.

Altres competicions

D’altra banda,  diumenge a Elx es va celebrar el Campionat d’Espanya de Veterans per al qual dos atletes del C. C. el Garbí havien aconseguit les marques mínimes necessàries per a participar. Juan Martos va competir en 200 i 400 metres llisos i en ambdues proves va aconseguir classificar-se per a la final, encara que una molèstia li va impedir pujar a podi i es va quedar en un cinquè i un sisè lloc. El que sí va aconseguir medalla de plata va ser Jose Juan Madueño en relleu 4×400 participant amb el Platges de Castelló. Josefa Pons també es va fer amb una medalla de plata en la seua participació en la prova de 100 metres llisos.
Dissabte a la vesprada, d’altra banda, es va disputar el Campionat Interprovincial Cadet en la ciutat de Múrcia. El CC el Garbí va participar en el Campionat amb atletes com Javier Català que va quedar tercer en la prova de 300 metres llisos amb un temps de 38’’45, Héctor Més que va participar en salt de longitud, Gabriela Laporta que va quedar quarta amb un salt de 2,70 en perxa, Édel Sabater i Ainhoa Canet.
A més, en la pista d’atletisme de Torrent es va celebrar el Campionat Autonòmic Promesa a l’aire lliure on el Garbí va aconseguir posicionar-se com a segon club en el medaller amb cinc metalls després del Platges de Castelló. Daniel Mayor va quedar primer en martell amb un llançament de 51,21 metres, Aitor Escamilla va quedar campió en javelina 58,68 metres, Francisco Roselló en 3.000 metres obstacles va quedar en primer lloc, Eric Sebastià en pes va llançar 10,48 metres quedant també en primer lloc encara que va participar a manera de control, Javier Escrivà en pes va aconseguir plata amb un llançament de 13,95 metres, Unai Requena també com a control en javelina amb un llançament de 30.08 metres, Iván Villanueva va participar com a control en disc quedant quart amb 42,77 metres, Judit Prats va quedar segona en llançament de pes amb 13,52 metres i KimasGudaitis que també com a control va quedar cambra en altura amb un salt d’1,75 metres i cinquè en longitud amb un salt de 6,55 metres.

Et Pot Interessar