El Palau Ducal intensifica la programació nocturna per atraure als turistes de la platja

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per Balbina Sendra, coordinadora del Palau Ducal i el tècnic de Cultura, Joan Fuster, han presentat les novetats relacionades amb el Palau Ducal i les activitats culturals que es desenvoluparan a l’espai històric durant aquest estiu, unes activitats que vindran marcades per un ampli calendari nocturn dirigit a dinamitzar el Centre Històric a la nit i en atraure els turistes que estan a la platja, perquè descobrisquen el patrimoni cultural i gastronòmic de la nostra ciutat.

Proposem als residents de la ciutat i els turistes una jornada on comencen prenent el sol i banyant-se al mar, i la finalitzen de la millor manera possible: coneixent els nostres valors. És a dir, comprant en el nostre comerç i apropant als nostres bars, consumint cultura i gastronomia a l’edifici que va veure néixer Francesc de Borja” declara Diana Morant.

D’aquesta manera, al Palau amplia la seua programació cultural durant la temporada estival amb les visites nocturnes; els “sopars Borgians dels sentits”, que aniran a càrrec del prestigiós cuiner Evarist Miralles (Millor Cuiner d’Espanya 2011-2012) amenitzades per quartet de música de cambra, una iniciativa que permetrà als assistents gaudir d’una experiència cultura i gastronòmica única. També hi haurà espectacles audiovisuals amb projeccions relacionades amb el món de l’òpera, recitals o concerts simfònics i el Cine Pot, que després de l’èxit obtingut durant el passat estiu torna al mateix escenari, el pati del Palau, amb millores tècniques.

Aquesta proposta pretén singularitzar el nostre producte turístic al voltant del Palau dels Borja, un dels nostres edificis més importants per la seua història estretament vinculat a la família valenciana més universal.

Volem conquerir el visitant amb la nostra història i amb els nostres trets identitaris, perquè el nostre veritable atractiu és el que ens fa únics. I un d’aquests trets és sens dubte, el Palau. Volem amb això completar l’estada d’aquells que visiten la nostra ciutat amb factors d’excel·ncia. Gandia sempre ha basat la seua oferta turística més en el sol i la platja que en el turisme urbà i cultural. Els nostres visitants, per norma general, sempre han preferit quedar-se a gaudir de la platja, abans de conéixer els monuments, exposicions o museus del nostre nucli antic” va declarar l’alcaldessa, qui afegia que “El nostre govern, que ha iniciat un nou model turístic que camina cap a la qualitat i que oferix un producte especialment treballat per a un públic familiar, també evoluciona cap al foment del turisme urbà i cultural, facilitant les coses per captar l’atenció dels visitants i oferir-los l’alternativa complementària de la ciutat“.

Per la seua banda, Balbina Sendra, ha destacat que “som un equip menut però treballem molt perquè el Palau cada vegada siga més conegut i intentem aprofitar que tota la gent que ens visita conega el Centre Històric i la seua singularitat“.

Sendra ha explicat que les visites nocturnes van començar fa tres anys amb un sol dia i vint assistents i que hui són més de 140 persones les que visiten l’espai setmanalment amb aquest tipus de proposta. “Les places disponibles estan pràcticament cobertes fins a l’agost. Cada any ve més gent i són ja més de 1.000 les persones que ens visiten a la nit respecte a 2015. En aquesta conjuntura hem ampliat l’oferta amb el Cine Pot i hem detectat molts turistes estrangers. Volem seguir ampliant l’oferta, ja que les persones que acudixen al Palau també consumixen Centre Històric: consumixen als bars, sopen en els restaurants i fan les seues compres als comerços“.

Pel que fa a les “sopars borgians dels sentits”, la coordinadora del Palau ha explicat que els sopars tindran una litúrgia i uns plats que han estat elaborats de manera especial i es desenvoluparan els dies 7 i 21 de juliol i el 4 i 18 d’agost. Els assistents partiran des de la plaça de les Escoles Pies, recorreran el centre de la ciutat per acabar al pati de canyes del Palau.

El Palau estarà obert pràcticament cada dia amb aquestes propostes i seguirem treballant perquè el palau i el Centre Històric estiguen més vius cada dia” va finalitzar Sendra.

Finalment, Joan Fuster va explicar que el Cine Pot començarà demà amb la projecció de la pel·lícula La La Land en versió original subtitulada. El tècnic de Cultura ha explicat que “hem muntat un cinema comercial al Palau. Comptarem amb un projector digital que ens permet donar més qualitat i també tindrem una pantalla més gran“. La iniciativa es desenvoluparà tots els dimecres fins a final de agost. Respecte a la iniciativa de “Música en pantalla”, Fuster ha explicat que es tractarà de projeccions d’òpera, sarsueles i música italiana al Pati d’Armes que es desenvoluparà els divendres a partir de les 22 hores exceptuant la d’aquesta setmana que començarà a les 21.30 hores. En aquest cas es projectarà l’obra Madame Butterlfy en directe gràcies al patrocini de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Una activitat que en aquesta ocasió serà gratuïta. Les entrades tenen preus que oscil·len entre els 5 € i els 7,5 € i poden ser adquirides a la botiga del Palau o realitzar la reserva online al web del Palau.

Et Pot Interessar