19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Potries: V Jornades de Lluita Camperola i Responsabilitat Social

– Ecofeminisme, un món més just i sostenible

El 17 d’abril és el Dia Internacional de la Lluita Camperola. A Potries, des del 2016 commemorem aquesta data amb unes jornades de divulgació, formació, xarrades i col·loquis, tallers i activitats, on donar a conéixer i posar en comú experiències d’arreu del territori i, donar suport a totes les llauradores i llauradors que treballen la terra.

Lluita Camperola PotriesAquest any, s’ha organitzat la V edició de les Jornades de Lluita Camperola. L’experiència ha posat en manifest que en els moments de crisi els drets de les dones i la igualtat s’han vist seriosament afectats. Per això, l’eixida d’aquesta crisi ha de fer-se des d’una mirada violeta, ecofeminisme i amb perspectiva de gènere, sense permetre ni un pas enrere en el camí que portem recorregut cap a la igualtat.

Què és l’ecofeminisme i com pot transformar la nostra manera de viure i relacionar-nos?

La proposta de posar la vida al centre, en què consisteix i quins canvis proposa del model actual?

A través d’aquestes jornades, amb la programació de diverses activitats, se coneixera l’aposta de l’ecofeminisme, quina és la seua aportació teòrica i com a través de la responsabilitat social podem contribuir a construir un món més just, igualitari i sostenible. A més, analitzarem propostes, algunes que ja són realitat, i d’altres projectes de futur de València, Godella, Gandia i Potries.

 

Empoderar les llauradores i aconseguir una alimentació sostenible són alguns dels objectius a assolir, que es treballen des de l’àmbit municipal. Traçant una línia cap a un model agroecològic, entés com un moviment social, capaç de transformar la situació actual. Donant suport a iniciatives com les dels mercats de proximitat, assegurant així un consum de productes de la terra, ecològic i de qualitat. Construint entre totes un model de sobirania alimentària.

Articles relacionats