19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Potries celebra “Espanta la Por”

 

El dilluns 31 d’octubre la Biblioteca municipal de Potries ha organitzat una vesprada molt terrorífica. A partir de les 18 hores, i si no teniu molta por, Marta Pellicer ha preparat un contacontes ple amb els pitjors monstres valencians i en acabar hi haurà un taller de pintacares.

Després, els més menuts faran una cercavila pels carrers del poble acompanyats per la Banda de Música Sant Blai de Potries. Una nit per apropar-se a l’Home del Sac, el Butoni, la Tarasca, el Drac del Patriarca, el Caro, els donyets, les bruixes, la Bubota, la Quarantamaula, la Serp Cabellera o la Cucafera, mitjançant rondalles i llegendes fantàstiques de l’imaginari valencià.

Potries Espanta la por 1

Per altra banda, l’Escola-Taller Les Envernissadores de Potries ha preparat durant aquests mesos i amb l’esforç dels més menuts del poble, unes peces de fang de monstres valencians que decoraran els carrers de Potries la nit d’abans de la festivitat de Tot Sants.

I tant si busqueu un pla en família o amb el grup d’amics i amigues, el Museu de Cassoleria d’Àngel Domínguez ha organitzat una Gimcana per al dissabte 29 d’octubre. Una activitat per a tots els públics amb visita gratuïta al museu.

Espanta la Por

Per Tots Sants, monstres valencians és la campanya de L’ETNO (Museu Valencià d’Etnologia) on es reivindica l’imaginari valencià de la por quan s’apropa la festivitat de Tots Sants. La iniciativa té com a missió no oblidar el nostre imaginari més fantàstic alhora que fomentar la lectura, crear espais de narració i recuperació de la rondallística, motivar la recopilació de la tradició oral valenciana i incentivar la investigació.

El projecte, nascut el 2016 des de la Biblioteca i el Departament de Didàctica de L’ETNO, s’ha convertit al llarg d’aquests set anys en tot un moviment que aglutina a moltes poblacions valencianes a través de la participació dels museus etnològics locals, les biblioteques públiques i les escoles.

Enguany el centre de la campanya és la publicació de la «Guia inacabada de la fantasia valenciana» escrita per Joan Borja, Francesc Gisbert i Víctor Labrado i il·lustrada per Marc Bou. Aquesta guia naix amb la intenció de ser l’obra de referència de tot allò que sabem a hores d’ara de l’imaginari valencià i també amb la voluntat d’incidir en tot allò que encara no està recollit.

Articles relacionats