21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Potries acull campanya del projecte “Un Fons de valors”

  • Potries acull la campanya de sensibilització del projecte “Un Fons de valors” del Fons Valencià per la Solidaritat
  • Aquest projecte del Fons Valencià compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i arribarà a 10 municipis de la Comunitat Valenciana, arribant a la localitat de la Safor durant els pròxims dies.
  • Les activitats de sensibilització amb les quals es pretén enfortir i consolidar la cooperació internacional al desenvolupament des de l’àmbit local, i que es realitzaran a Potries, són una exposició itinerant, un taller de cuina del sud, un taller de rapsodes i un contacontes

Cartell Potries General

La localitat de Potries albergarà, del 18 al 28 de novembre, les diferents activitats de la campanya de sensibilització del projecte “Un Fons de valors”, el qual està realitzat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, sent l’objectiu principal d’aquest enfortir el municipalisme valencià solidari. A més de les activitats de sensibilització, “Un Fons de valors” compta amb accions de formació, comunicació i investigació, amb totes les quals es vol visibilitzar i apropar la tasca l’entitat municipalista solidària, també en el context del 30 aniversari de l’organització.

Amb les activitats de sensibilització -que arribaran als municipis d’Alcàntera de Xúquer, Castelló de Rugat, Chella, Muro d’Alcoi, Nules, l’Olleria, Orba, Pedreguer, Polinyà de Xúquer i Potries- es té com a finalitat donar a conéixer el Fons València a la ciutadania dels municipis socis de l’entitat solidària i fer valdre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament exercida des de l’àmbit local i el treball efectuat a través de projectes desenvolupats pel Fons. Aquesta campanya de sensibilització, en definitiva, pretén visibilitzar que el Fons Valencià per la Solidaritat és molt més que un fons econòmic, sinó que és la suma de valors i voluntats gestionades per a potenciar que cadascuna de les aportacions efectuades per les entitats locals sòcies tinguen un benefici global, amb iniciatives pròpies executades allà on són necessàries.

Pel que fa a les activitats concretes del projecte de sensibilització que es desenvoluparan a Potries, aquestes es concentren en una exposició itinerant, un taller de rapsodes, un contacontes i un taller de cuina del sud. L’exposició “Els valors del Fons” és l’eix central de la campanya de sensibilització, on de forma atractiva i participativa es vol incidir cap al públic en general en els valors de la cooperació internacional descentralitzada municipalista exercida des de les localitats de la Comunitat Valenciana, mostrant-se en carrers i espais públics del municipi de la Safor del 18 al 28 de novembre. Amb el taller de rapsodes es pretén que el públic adolescent i juvenil contraposen les seues inquietuds amb les de la joventut dels països del sud a través de poesia cantada, el rap o el folk, i el qual es realitzarà el 19 de novembre, a les 12.00 h, a la Fonda d’Entitats. Per altra banda, el 24 de novembre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Municipal, es desenvoluparà el contacontes “El Castanyolets”, destinat al públic familiar, amb el que es vol traslladar la importància de la col·laboració i el treball conjunt basats en el respecte a la diversitat i al reconeixement mutu. Per últim, el taller de cuina del sud, destinat al públic adult i programat a les 12.00 h del 26 de novembre a la Fonda d’Entitats es pretén fomentar el principi de la solidaritat mitjançant l’elaboració de plats tradicionals dels països on el Fons desenvolupa projectes de cooperació internacional.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, valora el potencial de la campanya de sensibilització del projecte “Un Fons de valors” com a “una eina de gran envergadura per a apropar a la població del municipi, el qual és soci del Fons el treball de l’entitat des d’una perspectiva pedagògica, experiencial i lúdica”. A més, remarca “la importància de conscienciar a la ciutadania d’acord amb els valors de solidaritat i cooperació, principis que sustenten la raó de ser de Fons”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Articles relacionats