– Videoconferència amb els 14 participants de la Llançadora Connecta Ocupació de Gandia
Representants de Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament de Gandia han realitzat una visita virtual a la Llançadora Connecta Ocupació de la ciutat per a conéixer als seus participants i comprovar les activitats que estan realitzant de manera digital per a reactivar la seua cerca de treball
8 dones i 6 homes en desocupació participen des de finals de novembre en aquest programa d’orientació laboral per a aprendre a fer un pla de prospecció laboral i actualitzar el seu currículum; assajar entrevistes de treball, reforçar competències transversals i digitals, i contactar amb empreses
Aquesta iniciativa, totalment gratuïta, està impulsada per Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu, a través del programa operatiu POISES, i la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia
La Coordinadora Territorial de Llançadores Connecta Ocupació en Fundació Santa María la Real, Sonia González; el Director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz; i el Regidor Delegat de l’Àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació de l’Ajuntament de Gandia, Ferrán Martínez Mendoza; han mantingut aquest matí una videoconferència amb els participants de la Llançadora Connecta Ocupació de Gandia.
L’objectiu de la videoconferència és que els representants de les entitats promotores d’aquest programa, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu POISES, coneguen als seus 14 participants, les activitats que han desenvolupat des del seu inici, a la fi de novembre, i les que tenen previstes fins a finals d’abril per a reactivar la seua cerca de treball, millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral en el mercat actual.
Perfil dels participants
La responsable de la Llançadora Connecta Ocupació de Gandia, YolandaVizuete, ha explicat en la videoconferència que hi ha 14 participants: 8 dones i 6 homes en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 25 i els 60 anys, i amb diversos nivells formatius (graduat escolar, Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris). Hi ha qui busca el seu primer treball i qui persegueix una nova oportunitat laboral després d’anys d’experiència en diferents sectors, Administració, Turisme, Atenció al Client, Psicologia, Comunicació Audiovisual o Neteja, entre altres.
Activitats que realitzen
Diversos participants han intervingut per a explicar les activitats que fan en la llançadora per a reactivar la seua cerca de treball. Realitzen dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i enfocar el seu objectiu professional; i aprenen nous programes per a actualitzar el seu currículum. Durant pròximes setmanes assajaran entrevistes de treball per a guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció reals als quals s’enfronten; trauran partit al Telèfon intel·ligent i les xarxes socials per a la cerca d’ocupació online, realitzaran mapes d’ocupabilitat i contactaran amb empreses a la recerca de la seua inserció laboral.
Reforç digital
“En aquest moment necessitem treballar més que mai de manera col·laborativa per a continuar acompanyant a les persones en situació de desocupació a la seua incorporació a un mercat laboral cada vegada més digital i canviant. Des de Fundació Santa María la Real apostem per models com a Llançadores Connecta Ocupació on aconseguim que els i les participants reforcen les seues competències i habilitats personals, professionals i digitals, en un context digital i presencial que ens permet adaptar-nos i ser flexibles per a continuar arribant al major nombre de persones possible.”, destaca Sonia González, de Fundació Santa María la Real.
“El 2020 ens ha demostrat que, més que mai, la tecnologia és la nostra gran aliada per a millorar la vida de les persones, i sota aquesta premissa, treballem en Fundació Telefònica des de fa molt temps. Llançadores Connecta Ocupació és un gran exemple d’això, un projecte amb el qual ens hem anat adaptant a les necessitats del món laboral perquè persones, de diferents edats i contextos, puguen potenciar la seua ocupabilitat. I volem continuar superant els reptes que enguany ens presente amb un model híbrid presencial i virtual del programa, que és fins ara un èxit i que no seria possible sense el suport que les eines digitals ens brinden”, agrega Joan Cruz, de Fundació Telefònica.
“Des de l’Ajuntament estem més que agraïts perquè la Fundació Santa María la Real-Fundació Telefònica haja tornat a comptar amb la nostra ciutat per a aquesta iniciativa tan beneficiosa, que ja suma la seua 6a edició a Gandia. En aquestes sis edicions la Llançadora ha ajudat un total de 105 persones en situació de desocupació, facilitant-los eines per a reactivar-se en la cerca de noves oportunitats en el mercat laboral. I gràcies a la formació que han rebut o a la posada en marxa dels projectes d’emprenedoria s’ha aconseguit, en data de hui, una inserció per damunt del 60%, xifra que no sols confiem que es mantinga, sinó que fins i tot s’incremente. Per això, reitere el meu agraïment i reconeixement a la Fundació Santa María la Real-Fundació Telefònica, per la seua confiança a Gandia i per la tasca que porten avant, més si cap en uns moments tan difícils com els actuals”, assenyala Ferrán Martínez Mendoza, de l’Ajuntament de Gandia.