Policies, psicòlegs i arquitectes acompanyen als afectats per l’incendi en el retorn a les seues cases

Un centenar de veïns que van ser desallotjats de les urbanitzacions Montepino, Montesol i Las Cumbres han pogut visitar al llarg de la vesprada de dijous per primera vegada els seus habitatges, de manera excepcional i controlada, per a conèixer el seu estat i agafar allò necessari, com a medicaments o roba. Aquesta zona, cal recordar, roman tancada per estar afectada per l’incendi que es va iniciar dilluns a Llutxent. 
Aquest primer contacte amb les seues llars l’han realitzat acompanyats per un membre de la Policia Local, una psicòloga de Creu Roja i un arquitecte, en el marc d’una operativa iniciada per l’Ajuntament amb l’autorització del Punt de Comandament Avançat del Cecopal (Centre de Cooperació Operatiu d’Emergències Locals). 
Des de les vuit del matí de divendres i fins a les 20 hores continuen aquestes visites per als residents que no hagen pogut acudir a conèixer l’estat de les seues llars. Aquests veïns hauran d’anar a l’Espai Baladre o a la Casa de Cultura, des d’on seran atesos i se’ls donarà torn. Només podrà acudir una persona per habitatge. Des d’allí, seran desplaçats amb vehicles de la Creu Roja fins a la rotonda de Xauxa, i al seu torn, des d’allí, amb un vehicle policial, una psicòloga i un arquitecte seran traslladats a l’habitatge.

Et Pot Interessar